Επικαιροτητα

"Απροστάτευτοι οι κάτοικοι Λεβιδίου, Σταδίου και Λαγκαδίων"

Κώστας Βλάσης: "Κύριε Υπουργέ, πώς νιώθετε που αφήνετε απροστάτευτους τους κατοίκους Λεβιδίου, Σταδίου και Λαγκαδίων καταργώντας τα τοπικά αστυνομικά τμήματα;".

 

 

Πέραν των όποιων πρωτοβουλιών, που έως τώρα έχει αναλάβει για το θέμα, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, έφερε το θέμα και στη Βουλή με σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

 

Με την πρόταση για αναστολή λειτουργίας των Αστυνομικών Τμημάτων Λεβιδίου, Σταδίου Τεγέας και Λαγκαδίων, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που όχι μόνο δεν έχει ως γνώμονα την ευημερία των πολιτών, αλλά και αγνοεί επιδεικτικά τις προτάσεις και τις εκκλήσεις τους.

 

Η δυσμενής οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και οι συνέπειές της έχουν εκτοξεύσει την παραβατικότητα τα τελευταία χρόνια. Τα κρούσματα κλοπών, διαρρήξεων, ληστειών και βίας με θύματα κυρίως ηλικιωμένους συμπολίτες μας είναι σχεδόν καθημερινά. Μέσα σ' ένα τέτοιο περιβάλλον προτείνεται η αναστολή λειτουργίας τριών Αστυνομικών Τμημάτων, αναστολή που θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα, καθώς η επαρχία Μαντινείας θα αστυνομεύεται μόνο από την Τρίπολη, ενώ ο μεγάλος σε έκταση Δήμος της Γορτυνίας χάνει το Α.Τ. που προστατεύει μεγάλο μέρος του και κυρίως την Ηραία.

 

Παρά τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων, δήμων και φορέων, που εκφράζουν την ανησυχία και την αγωνία τους και κάνουν εκκλήσεις για την παραμονή των υπό κατάργηση Α.Τ., η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προτίθεται - εκτός όλων των άλλων - να στερήσει από τους πολίτες και το αίσθημα ασφάλειας που οφείλει να τους παρέχει.

 

Ακολουθεί η σχετική ερώτηση του βουλευτή Κώστα Βλάση.

                     

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, 

κ. Πάνο Κουρουμπλή

 

Θέμα: Κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων Λεβιδίου , Σταδίου, Λαγκαδίων.

 

Είναι γνωστόν ότι η παραβατικότητα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και οι λόγοι είναι πολλοί: οικονομική κρίση, ανεργία, περιθωριοποίηση πολλών πολιτών – ημεδαπών και αλλοδαπών. Τα κρούσματα κλοπών, διαρρήξεων, ληστειών και βίας, ιδιαίτερα απέναντι σε ηλικιωμένους ή αδύνατους συμπολίτες, είναι καθημερινά ή συχνά. Το αίσθημα ασφάλειας των απλών ανθρώπων βαίνει διαρκώς μειούμενον, ιδιαίτερα αυτών που κατοικούν σε απομακρυσμένα χωριά ή οικισμούς.

 

Μέσα σε τέτοιο περιβάλλον και κλίμα προτείνεται η κατάργηση τριών Αστυνομικών Τμημάτων της Αρκαδίας – του Α.Τ. Σταδίου Τεγέας, του Α.Τ. Λεβιδίου και του Α.Τ. Λαγκαδίων. Με μια τέτοια κατάργηση η επαρχία Μαντινείας θα αστυνομεύεται μόνον από την πρωτεύουσά της Τρίπολη, ενώ η Γορτυνία, από τους μεγάλους σε έκταση δήμους, χάνει το Α.Τ. που, ουσιαστικά, προστατεύει μεγάλο μέρος της, την Ηραία ιδιαίτερα.

 

Ήδη δήμοι, φορείς και κάτοικοι εκφράζουν την ανησυχία και την αγωνία τους για τα σχεδιαζόμενα και κάνουν εκκλήσεις για παραμονή των υπό κατάργηση Α.Τ. Ενδεικτικές οι αναφορές – εκκλήσεις: α) 376 δημοτών Τεγέας και β) της Τοπικής Κοινότητας Λαγκαδίων Γορτυνίας, τις οποίες έχετε ήδη λάβει.

 

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται, ο κ. Υπουργός

 

α) Θα προχωρήσει, πράγματι, στην κατάργηση των εν λόγω Α.Τ., χωρίς να συγκινηθεί από τις προειδοποιήσεις και επισημάνσεις υπευθύνων φορέων και ατόμων;

β) Μπορεί να γίνει αστυνόμευση μεγάλων περιοχών μακρόθεν;

γ) Πώς θα παράσχει και το ελάχιστο αίσθημα ασφάλειας σε πολίτες που γνωρίζουν ότι το κράτος βρίσκεται δεκάδες χιλιόμετρα μακριά τους;

 

 Ο ερωτών Βουλευτής

 

Κωνσταντίνος Βλάσης

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.