Επικαιροτητα

ΕΚΛΟΓΕΣ: Οι αλλαγές που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Τρίπολης

Τη Δευτέρα 18.01.16 συνεδρίασε το Συντονιστικό της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Τρίπολης. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και η έναρξη του διαλόγου, από το Τμήμα αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ, για τη θεσμοθέτηση ενός νέου πλαισίου για την αυτοδιοίκηση, σε αντικατάσταση του "Καλλικράτη".

 

 

Στο πλαίσιο του διαλόγου αυτού, το Συντονιστικό της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Τρίπολης προτείνει τα εξής: 

 

1. Οι θητείες των προσώπων στις θέσεις των Δημάρχων και των Περιφερειαρχών να μην υπερβαίνει τις δύο.

2. Οι εκλογές για την ανάδειξη των Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών να διεξάγονται ανά 4 έτη.

3. Οι εκλογές για την ανάδειξη των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων να διεξάγονται με το εκλογικό σύστημα της Απλής Αναλογικής.

4. Οι εκλογές για την ανάδειξη των Τοπικών Συμβουλίων των Κοινοτήτων να διεξάγονται με ξεχωριστά ψηφοδέλτια από το ψηφοδέλτια για την ανάδειξη του Δημοτικού Συμβουλίου.

5. Τα Τοπικά Συμβούλια των Κοινοτήτων να αποκτήσουν προϋπολογισμό την διαχείριση του οποίου να αναλάβουν τα ίδια. 

6. Να θεσμοθετηθούν τα Δημοτικά και Περιφερειακά Δημοψηφίσματα για σημαντικά θέματα.

 

Μέχρι τα τέλη Φλεβάρη η Οργάνωση Μελών, μέσω των Γενικών Συνελεύσεων, της συνεργασίας με την Δημοτική Παράταξη «Μαντινειακή Συμπολιτεία», και της διαβούλευσης με τους πολίτες, θα συμμετάσχει ενεργά στη σύνταξη και κατάθεση επί πλέον προτάσεων για τη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου στην Αυτοδιοίκηση. 

 

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Τρίπολης καλεί όλους τους συμπολίτες να συμμετέχουν στη συζήτηση για τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση και να καταθέτουν τις προτάσεις τους είτε στα γραφεία της Οργάνωσης Μελών Δεληγιάννη 8 είτε σε ειδική σελίδα συζητήσεων (forum) που θα ανακοινωθεί στις προσεχείς ημέρες. 

 

Τρίπολη 20.01.2016

Το Συντονιστικό της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Τρίπολης

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.