Επικαιροτητα

Συνάντηση "πυρόπληκτων" Νομών στην Τρίπολη

Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Επιμελητηρίων "Πυρόπληκτων" Νομών στην Τρίπολη.

Το θέμα των πυρόπληκτων δανείων απασχολεί εδώ και αρκετά χρόνια τις επιχειρήσεις των νομών Αρκαδίας, Αχαΐας,  Ευβοίας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Τα τελευταία 3 χρόνια δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη στο θέμα αυτό, καθώς τα πυρόπληκτα δάνεια έπαψαν να αντιμετωπίζονται ξεχωριστά. 

Μετά από μακρά συζήτηση, οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων αποφάσισαν ομόφωνα να ξεκινήσουν μια σειρά από ενέργειες και επαφές με τους αρμόδιους φορείς, αφού γίνει η επεξεργασία κάποιων λογικών και εφαρμόσιμων προτάσεων, προκειμένου να επιχειρηθεί και να επιτευχθεί μία λύση που θα είναι συμφέρουσα για όλους τους εμπλεκομένους (επιχειρήσεις, Ελληνικό Δημόσιο, τραπεζικά ιδρύματα), ώστε και οι τράπεζες να μπορέσουν να εισπράξουν ένα μέρος αυτών των δανείων, και το Ελληνικό Δημόσιο να μην χρειαστεί να καταβάλει όλες αυτές τις καταπίπτουσες εγγυήσεις και, φυσικά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έλαβαν αυτά τα δάνεια σε δύσκολες συνθήκες λόγω των καταστροφών, να μπορέσουν να τα αποπληρώσουν χωρίς να κινδυνεύουν να κλείσουν. 

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.