Επικαιροτητα

Οδυσσέας: "Αδράνεια και αδιαφορία της Περιφέρειας για τα έργα"

Λόγω αδράνειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, χάθηκαν 250.000 ευρώ από τη ΔΕΗ για το έργο βελτίωσης του δρόμου Πουρναριά-Γεφύρι Κυράς-Μυγδαλιά, δήλωσε στη Βουλή ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Σταθάκης.

 

Αφοπλιστική απάντηση έλαβε σήμερα στη Βουλή από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ.Σταθάκη ο Βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, κατά τη συζήτηση των δύο επίκαιρων ερωτήσεων που είχε καταθέσει εδώ και αρκετούς μήνες, σχετικά με την πρόοδο των έργων "Βελτίωση οδικού δικτύου Πουρναριά-Γεφύρι Κυράς-Μυγδαλιά" και "Έργα προσέλκυσης επισκεπτών στη Λίμνη Λάδωνα", καθώς και τη χρηματοδότηση του πρώτου από τη ΔΕΗ, με κονδύλιο ύψους 250.000 ευρώ.

 

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Αρκαδίας εξέθεσε κατά τη συζήτηση στη Βουλή, τις προσπάθειες του ιδίου προσωπικά, αλλά και πολλών τοπικών φορέων, για την υλοποίηση των δύο έργων, με σκοπό την ανάδειξη της Λίμνης Λάδωνα, την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην περιοχή:

 

16-9-2013: Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας προς την ΔΕΗ με αίτημα την τροποποίηση της απόφασης ΣΔΑΕΔ. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι είχε φτιαχτεί τμήμα δρόμου 2.000 μέτρων και το υπόλοιπο που απέμενε ήταν περίπου 1.400 μ., το οποίο υπολογιζόταν ότι ήταν έργο ύψους 350.000-400.000 ευρώ.

 

14-12-2013: Έκδοση της υπ’ αριθμ. 184/13.12.2013 απόφασης του Προέδρου της ΔΕΗ για την τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 134/22.9.2010 αρχικής απόφασης.

 

08-01-2016: Δήλωση του  Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου σχετικά με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για την ένταξη στο Πρόγραμμα της Π.Ε. Αρκαδίας του έργου "Βελτίωση οδικού δικτύου Πουρναριά – Γεφύρι Κυράς – Μυγδαλιά", ύψους 500.000 ευρώ.

 

Μάλιστα, ο ίδιος ο Υπουργός αναγνώρισε τις προσπάθειες αυτές, δήλωσε όμως ξεκάθαρα στην Ολομέλεια της Βουλής, "η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν προχώρησε στις απαραίτητες διαδικασίες, και η ΔΕΗ απένταξε το έργο. Όσον αφορά στο έργο προσέλκυσης επισκεπτών στη Λίμνη Λάδωνα, που είχε ενταχθεί στο ΠΔΕ κατά τη θητεία του κ. Κωνσταντινόπουλου ως Υφυπουργού Ανάπτυξης, η χρηματοδότησή του παραμένει “νεκρό κονδύλιο” και η χρηματοδότησή του κινδυνεύει για λόγους ουσίας: οι αρμόδιοι φορείς δεν προχώρησαν τις απαραίτητες διαδικασίες."

 

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος δήλωσε βαθιά λύπη και απογοήτευση που η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα και με την απάντηση του Υπουργού, αδιαφόρησε και δεν αξιοποίησε τη χρηματοδότηση αυτών των δύο έργων: "Οι πολίτες θα ενημερωθούν και θα κρίνουν. Όμως, σας παρακαλώ, να ζητήσετε κ.Υπουργέ από τη ΔΕΗ να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στους κατοίκους της περιοχής, σε όσους μένουν εκεί και σε όσους θέλουν να επενδύσουν στη Γορτυνία και στην Αρκαδία, και να επαναφέρει τη χρηματοδότηση με συγκεκριμένο, δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για όλους. Θα επανέλθω με ερώτηση προς τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Χαρίτση, αν όντως έχει απενταχθεί λόγω αδράνειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το έργο προσέλκυσης επισκεπτών στη Λίμνη Λάδωνα, για να ενημερωθούν οι πολίτες της Αρκαδίας."

 

 

(Δελτίο Τύπου)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.