Επικαιροτητα

Κλείνουν τις εθνικές οδούς οι αγρότες

Μπλόκα στις εθνικές οδούς Κυριακή και Δευτέρα - Συνάντηση την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη για να συντονίσουν τις κινήσεις τους - «Όχι» μέχρι τότε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

 

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες έπειτα από τη συνεδρίαση που πραγματοποίησαν το Σάββατο. Έτσι, αύριο Κυριακή και τη Δευτέρα οι αγρότες θα κλείσουν τις εθνικές οδούς από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Στους δίωρους αποκλεισμούς θα συμμετέχουν τριάντα από τα πενήντα μπλόκα που έχουν στηθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Την Τρίτη θα γίνει προσπάθεια να ενοποιηθούν τα αγροτικά μέτωπα, ώστε να υπάρξει μία ισχυρή αντιπροσωπεία για να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου και μέχρι τότε οι αγρότες αρνούνται να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, όπως ο ίδιος τους κάλεσε για να συζητήσουν τα αιτήματά τους. Το «ραντεβού» της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο χώρο της Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 

 

Πάντως, οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να κόψουν τη χώρα στα δύο μέχρι η κυβέρνηση να αποσύρει τις αλλαγές που σχεδιάζει σε ασφαλιστικό και φορολογικό. Όπως τονίζουν στο protothema.gr εκπρόσωποι από διάφορους αγροτικούς συνεταιρισμούς ανά την ελληνική επικράτεια, οι χθεσινές δηλώσεις από τον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη και την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, δεν έπεισαν κανέναν. 

 

Για την ώρα, πάνω από 15.000 τρακτέρ είναι παρατεταγμένα σε κεντρικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου όλης της χώρας με τα καταγεγραμμένα μπλόκα να ξεπερνούν τα 50, ενώ το μεγαλύτερο από αυτά με 3.000 τρακτέρ βρίσκεται στη Νίκαια και το μικρότερο με 300 τρακτέρ στο Κιλκίς.

 

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.