Επικαιροτητα

Τι ισχύει για τα καταστήματα την Καθαρά Δευτέρα στην Τρίπολη

Τηρείται η "παράδοση" των κλειστών καταστημάτων την Καθαρά Δευτέρα στην Τρίπολη

Μετά από επικοινωνία του arcadia 938 με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης, κ. Μαντά, επιβεβαιώνεται πως τα εμπορικά καταστήματα της Τρίπολης θα παραμείνουν κλειστά την Καθαρά Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Καθαρά Δευτέρα δεν συμπεριλαμβάνεται στις υποχρεωτικές αργίες ούτε στις εξαιρέσιμες εορτές, συνεπώς είναι θέμα του κάθε ιδιοκτήτη εμπορικής επιχείρησης αν θα λειτουργήσει ή όχι.

 

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, «Δεδομένου του χαρακτήρα της ημέρας ως μη υποχρεωτικής αργίας, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν νόμιμα, χωρίς να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή άλλες επιβαρύνσεις στους υπαλλήλους τους».

 

Ωστόσο, ως είθισται, αντίστοιχες αποφάσεις, που αφορούν τις ημέρες και ώρες λειτουργίας των εμπορικών  καταστημάτων λαμβάνονται από τους κατα τόπους Εμπορικούς Συλλόγους.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.