Επικαιροτητα

Η επίσκεψη του Xριστόφορου Παπακαλιάτη στην Τρίπολη

Στο Cineville Τρίπολης βρέθηκε την Κυριακή (25/01) ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, προκειμένου να προλογίσει την ταινία του "Ένας άλλος κόσμος" και να δεχτεί ερωτήσεις για το έργο του από τους θεατές.

 

Κατά την επίσκεψη του παραχώρησε και μια σύντομη συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, όπου και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την ταινία του.

 

Πως έχετε δει μέχρι στιγμής την ανταπόκριση του κόσμου στη νέα σας ταινία και πως επιλέξατε να επισκεφθείτε την Τρίπολη;

 

Μακάρι να μπορούσαμε να πάμε σε όλη την Ελλάδα. Επιλέξαμε τις μεγαλύτερες πόλεις και εκεί που ο κόσμος πηγαίνει πολύ στο σινεμά. Η Τρίπολη ήταν από την αρχή στις επιλογές μας.

 

Είναι πολύ μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου και είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα του να βλέπεις κόσμο να βγαίνει συναισθηματικά φορτισμένος από την αίθουσα. Αυτός ήταν ο στόχος μου άλλωστε και είμαι χαρούμενος και περήφανος, που τον πέτυχα.

 

Ποιες είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις που σας κάνουν για την ταινία σας;

 

Οι περισσότερες ερωτήσεις αφορούν στον επιτάφιο. Δεν κάνουν όμως μόνο ερωτήσεις αλλά και παρατηρήσεις, κάτι που δεν το περίμενα. Ανάλογα πάντως με την περιοχή, υπάρχουν διαφορετικές ερωτήσεις και βλέπω και με ποιο κομμάτι της ταινίας ταυτίζονται περισσότερο. Ο μέσος όρος των ερωτήσεων και των παρατηρήσεων είναι κοινός και αυτό είναι πολύ καλό.

 

Γιατί επιλέξατε αυτή τη στιγμή για να βγάλετε την ταινία στους κινηματογράφους;

 

Η ταινία ήταν προγραμματισμένη να βγει τον Οκτώβρη. Τον Οκτώβρη όμως λόγω του καλοκαιριού και των πολιτικών καταστάσεων η αγορά δεν λειτουργούσε, γιατί θα είχαμε πάλι εκλογές. Οπότε μοιραία η εταιρεία διανομής είδε την επόμενη κενή ημερομηνία. Κανονικά ήταν να βγει Μάρτιο του 2015.

 

Ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν αυτή σας την ταινία – σύμφωνα με πολλούς- να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες δουλειές σας;

 

Δεν μπορώ να είμαι τόσο αντικειμενικός με κάτι, που είναι δικό μου.Πιστεύω, πως η θεματολογία και το ότι έχει τρεις γενιές και τρεις διαφορετικές οπτικές πάνω στον έρωτα, την έκανε, να ξεχωρίζει. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το φόντο πάνω στο οποίο εξελίσσεται. Όλη η κοινωνική – πολιτική κατάσταση. Παραμένει μια ιστορία αγάπης, αλλά που εμπόδιο σε αυτούς τους τρεις έρωτες είναι αυτή τη φορά η πραγματικότητα.

 

Πιστεύεις, πως έχεις ωριμάσει σαν Χριστόφορος και κατά συνέπεια σαν καλλιτέχνης; 

 

Δεν πιστεύω ότι κάποιος αντιλαμβάνεται την όποια μορφή ωρίμανσης, που βιώνει. Οι άλλο του το λένε συνήθως. Εγώ αυτό που καταλαβαίνω, είναι, ότι μεγαλώνω. Φυσικά και βλέπω διαφορά στις δουλειές μου. Αλλιώς έγραφα στα 24 που έκανα την πρώτη μου δουλειά και αλλιώς τώρα στα 40. Δεν θα το έλεγα όμως τόσο ωρίμανση, όσο εξέλιξη.

 

Μέσα από τη δουλειά σου προσπαθείς να περάσεις το συναίσθημα του έρωτα ως ανθρώπινη αξία για να αφυπνιστεί πάλι ο κόσμος;

 

Όχι δεν προσπαθώ να κάνω κάτι τόσο πολύπλοκο. Γράφω μια ιστορία που ξεκινά από τον έρωτα. Οι σχέσεις θεωρώ, πως ξεκινούν από την έλξη, που οδηγεί δυο ανθρώπους στην ένωση και αυτός είναι ο κύκλος της ζωής.

 

Τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στην ταινία είναι αυτά που ήρθαν πρώτα στο μυαλό σας όταν σκεφτήκατε την ταινία για να ενσαρκώσουν τους συγκεκριμένους ρόλους;

 

Η Μαρία Καβογιάννη και ο Μηνάς Χατζησάββας ήταν από την πρώτη στιγμή στο μυαλό μου. Όταν δημιουργούσα τους ρόλους είχα στο μυαλό μου την φωνή τους.

 

Τηλεοπτικά θα δούμε κάτι καινούργιο από εσάς σύντομα;

 

Όχι δεν θα δείτε αυτή τη στιγμή κάτι τηλεοπτικό.

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.