Επικαιροτητα

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες

Με επέκταση των ωρών αποκλεισμού των εθνικών οδών και τετελεσμένο προς την πλευρά της κυβέρνησης ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν επ' αόριστον εάν δεν αποσυρθεί πλήρως η μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό και δεν ξεκινήσει από το μηδέν ο διάλογος απαντούν οι αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου. 

 

 

Χθες από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να γεφυρώσει το χάσμα με τους αγρότες και επανέλαβε το προσκλητήριο διαλόγου, που συνοδεύτηκε όμως και από μια προειδοποίηση. Ότι οι αγρότες θα είναι οι χαμένοι αν δεν προσέλθουν στο διάλογο για να καταθέσουν προτάσεις και να συζητήσουν για το ασφαλιστικό.

 

Οι αγρότες από την πλευρά τους ξεκαθαρίζουν πως "δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα ενός "διαλόγου" που δεν θα δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις στο καθένα από τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα που αποφασίσαμε. Καμιά συνάντηση αν δεν αποσυρθούν τα σχέδια για το ασφαλιστικό, αν δεν καταργηθεί η φορολογία από το πρώτο ευρώ και τα τεκμήρια διαβίωσης".

 

Επεκτείνονται τα μπλόκα, παρατείνεται ο αποκλεισμός των εθνικών οδών

 

Από τις 12 το μεσημέρι έως  και τις 3 μμ θα παραμείνουν σήμερα κλειστά τα Τέμπη σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν το απόγευμα της Τρίτης τα μέλη του μπλόκου σε συνεδρίαση τους.

 

Ακολούθως θα συνεδριάσει εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα προχωρήσει και σε απογευματινό κλείσιμο της Κοιλάδας και να οριστικοποιήσει τις παραπέρα ενέργειες κλιμάκωσης του αγώνα.

 

Κατακερματισμένο είναι το εθνικό οδικό δίκτυο. Μπλόκα έχουν στηθεί σε πολλά σημεία των βασικών οδικών αξόνων της χώρας. Στην Πελοπόννησο μπλόκα έχουν στηθεί σε Πάτρα, Πύργο και Ισθμό, αποκόπτοντας και δυσχεραίνοντας για πολλές ώρες την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων και τη μεταφορά εμπορευμάτων από τη Δυτική Ελλάδα προς την Αττική. 

 

Οι αγρότες της Κορίνθου σκέφτονται να επεκτείνουν τα μπλόκα στην νέα και την παλαιά Εθνική αποκλείοντας πλήρως την κυκλοφορία. 

 

Στον νομό Πιερίας έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ στο Αιγίνιο και στην Κατερίνη. 

 

Στον κόμβο τη Κουλούρας στην Ημαθία, υπάρχει μπλόκο της Πρωτοβουλίας Αγροτών δυναμικότητας 500 τρακτέρ. 

 

Στον κόμβο Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης - Βέροιας υπάρχει μπλόκο με δύναμη που υπερβαίνει τα 700 τρακτέρ, ενώ συμμετέχουν απλοί πολίτες, κτηνοτρόφοι και άλλες επαγγελματικές ομάδες της ευρύτερης περιοχής.

 

Μπλόκο έχει στηθεί και στα "πράσινα φανάρια", τη διασταύρωση πριν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», από αγρότες και κτηνοτρόφους της ανατολικής Θεσσαλονίκης και του Νομού Χαλκιδικής.

 

Όλες οι πλευρές, όπου και αν πρόσκεινται λένε ότι θα συμμετέχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργανώνεται για τις 28 Ιανουαρίου 2016, ημέρα έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης "Agrotica". 

 

Στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, είναι συγκεντρωμένα περισσότερα από 1.600 τρακτέρ.

 

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20 Ιανουαρίου η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά.

 

Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στον νομό Δράμας. Στον νομό του Κιλκίς, το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 450 τρακτέρ και βρίσκεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Πετριτσίου. 

 

Στον νομό Πέλλας παραμένουν τα μπλόκα στη γέφυρα Σερβικά στα Γιαννιτσά, στο Μελίσσι και τον κόμβο Μανδάλου, ενώ στη "θέση του" παραμένει και αυτό στη Χαλκηδόνα.

 

Στον νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τρία μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά και στη Νέα Καλλικράτεια, είναι δυναμικότητας άνω των 600 αγροτικών μηχανημάτων και συμμετέχουν περισσότεροι από 80 μελισσοκόμοι. 

 

Στα διόδια των Μαλγάρων στο μπλόκο συμμετέχουν περισσότερα από 800 τρακτέρ.

 

Στον Έβρο μπλόκο έχει στηθεί στον κόμβο Ριζίων-Καστανέων Ορεστιάδας με τα περίπου 480 αγροτικά μηχανήματα παρατεταγμένα. Παράλληλα οι αγρότες θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό και του τελωνείου των Κήπων.

 

Στην Ηγουμενίτσα έχει στηθεί μπλόκο έξω από το λιμάνι, αποκλεισμένη είναι και η παλιά γέφυρα στην Άρτα, ενώ το μπλόκο αιφνιδιαστικά έστησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι το απόγευμα της Τρίτης στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Κακκαβιάς.

 

ΠΗΓΗ: real.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.