Επικαιροτητα

Δωρεάν νερό σε 115.000 πολίτες - Οι δικαιούχοι

Δωρεάν νερό από 1η Φεβρουαρίου σε όσους εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης δίνει η ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΠ+3,56% όπως ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου και του προέδρου του δ.σ. της εταιρείας Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου.

 

 

Υπολογίζεται ότι το πρόγραμμα θα ωφελήσει περίπου 115.000 άτομα. Όπως διευκρινίστηκε, δικαιούχοι της παροχής είναι, εκτός από τους πολίτες που πήραν έγκριση για το πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και όσοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις αλλά δεν ωφελήθηκαν, λόγω προτεραιότητας και αφού τα κονδύλια ήταν περιορισμένα.

 

"Ήταν πρωτοβουλία της ΕΥΔΑΠ, εμείς δεν καλέσαμε την ΕΥΔΑΠ να κάνει κάτι για τις τάξεις εκείνες που έχουν χτυπηθεί από την κρίση. Ήρθε η εταιρεία μόνη της και μας βρήκε", τόνισε η κ. Φωτίου, ενώ παράλληλα κάλεσε και τους υπόλοιπους παρόχους ύδρευσης ανά την Ελλάδα να προχωρήσουν σε ανάλογα βήματα.

 

Πρωτοβουλία της ΕΥΔΑΠ για δωρεάν νερό σε 115.000 πολίτες

 

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, προβλέπεται η δωρεάν παροχή συνολικά 6 κυβικών μέτρων νερού το τρίμηνο σε κάθε οικογένεια με δύο μέλη για ένα χρόνο. Έτσι, οι τετραμελείς οικογένειες θα λαμβάνουν συνολικά 12 κυβικά μέτρα νερό το τρίμηνο. Με αυτόν τον τρόπο, όπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, καλύπτονται όλες οι βασικές καταναλώσεις (πόση, μαγείρεμα, προσωπική καθαριότητα), δηλαδή το κόστος της πρώτης κλίμακας του τιμολογίου της EΥΔΑΠ.

 

Το κόστος του προγράμματος για την εταιρεία ετησίως ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ. Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν ακόμα και άτομα τα οποία φιλοξενούνται από οικογένειες. Σε αυτή την περίπτωση θα γίνεται η ανάλογη έκπτωση στο τιμολόγιο της οικογένειας.

 

Ρύθμιση οφειλών

 

Παράλληλα με τη δυνατότητα για δωρεάν νερό θα δοθεί η δυνατότητα για ρυθμίσεις παλαιότερων οφειλών.

 

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας ύδρευσης, ένας στους τρεις καταναλωτές είναι οφειλέτης. Οι οφειλέτες φτάνουν περίπου τις 700.000 και χρωστούν συνολικά 100 - 120 εκατ. ευρώ στην ΕΥΔΑΠ, χωρίς τις προσαυξήσεις που επίσης ανέρχονται σε κάποια εκατομμύρια ευρώ.

 

Οι αιτήσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τη Δευτέρα, μέσω της ιστοσελίδας της ΕΥΔΑΠ (http://www.eydap.gr/). Οι δικαιούχοι που χρειάζονται νέα παροχή θα πρέπει να απευθύνονται στα περιφερειακά καταστήματα της εταιρείας.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.