Επικαιροτητα

ΤΡΙΠΟΛΗ: ΟΧΙ στα αυτοκίνητα - Ναι στους μαθητές!

Αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης για διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Μυστριώτου (από Αμυκλών έως Νικταίου) κατά τις ώρες άφιξης και αναχώρησης των παιδιών στο σχολείο.

 

Τη Δευτέρα (28/09) στις 18:00 το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης του Δήμου Τρίπολης συνήλθε σε δημόσια συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, προκειμένου να συζητήσει και να λάβει απόφαση αναφορικά με το αίτημα του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αίτησης:

 

ΠΡΟΣ

Τον Δήμο Τρίπολης

Υπόψη κ. Τότση

 

ΑΙΤΗΣΗ

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης

Ταχ. Δ/νση Αταλάντης 42

22100 Τρίπολη

Ημερομηνία : 22 Σεπτεμβρίου 2015

 

Ο "Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης" για την ασφάλεια των παιδιών του αιτεί κατά τις ώρες άφιξης και αναχώρησης των παιδιών στο σχολείο, την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού ΜΥΣΤΡΙΩΤΟΥ από "Αμυκλών" έως "Νικταίου", με την τοποθέτηση κινητών πινακίδων στις οποίες θα αναγράφονται οι ώρες διακοπής της κυκλοφορίας.

 

Η τοποθέτηση των κινητών πινακίδων θα γίνεται από τον Σχολικό Τροχονόμο.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο κ. Παπούλιας αν αναφερόμενος στο θέμα, δήλωσε κατά τη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας: "Το σχολείο ζητάει να μπορεί ο σχολικός τροχονόμος να βάζει έναν κώνο, επειδή ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης για να μπορούν να περνάνε τα παιδιά, με ευθύνη του σχολικού τροχονόμου. Για τις ώρες διακοπής της κυκλοφορίας να μην αναγράφεται στις πινακίδες, να τις χρησιμοποιούν όσο χρειάζεται μέχρι να πάνε τα παιδιά, επειδή είναι κεντρικός ο δρόμος".

 

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας αφού άκουσε τον κ. Παπούλια και μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα πως:

 

Γνωμοδοτεί θετικά για τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού "ΜΥΣΤΡΙΩΤΟΥ", με την τοποθέτηση ενός κώνου με ευθύνη του σχολικού τροχονόμου, για το χρονικό διάστημα που απαιτείται τόσο για την προσέλευση όσο και για την αναχώρηση των μαθητών του σχολείου.

 

Στη συνέχεια το θέμα θα πρέπει να περάσει από την επιτροπή ποιότητας ζωής και στη συνέχεια από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και θα βγει η τελική απόφαση.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.