Επικαιροτητα

"Παρέλυσε" όλη η χώρα

Χειρόφρενο στα μέσα μεταφοράς, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, απεργούν και οι οδηγοί ταξί - Πτήσεις ακυρώνονται, με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία, κλειστά και τα βενζινάδικα - Ελεύθερα θα περνούν από τα μπλόκα όσοι πηγαίνουν στα συλλαλητήρια.

 

 

Πρωτόγνωρη είναι η σημερινή εικόνα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και πολλών πόλεων. Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων ετών καθώς δεν λειτουργεί τίποτε. 

 

Δημόσιο, μέσα μαζικής μεταφοράς, αεροδρόμια, ταξί, βενζινάδικα, νοσοκομεία, άπαντες συμμετέχουν στο κάλεσμα για Γενική Απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Μέχρι και καταστήματα έβαλαν λουκέτο ενώ χαρακτηριστική είναι η ατάκα αγρότη από τη Λιβαδεία που ακούστηκε το πρωί στην τηλεόραση: «Απεργούν μέχρι και τα γραφεία τελετών!». 

 

Aυτή την στιγμή στο κέντρο της πρωτεύουσας τα περισσότερα καταστήματα είναι κλειστά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς πριν απο λίγο ξεκίνησαν να δουλεύουν προς την εξυπηρέτηση των διαδηλωτών. 

 

ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ καλούν εργαζόμενους, ανέργους, νέους και συνταξιούχους που θίγονται από τον "οδοστρωτήρα" του ασφαλιστικού στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.  Χωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10: 30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ. Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ για τις πορείες

 

Λόγω των συγκεντρώσεων το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό ειδικά γύρω από το ξενοδοχείο Χίλτον όπου μένουν οι εκπρόσωποι των δανειστών και πραγματοποιούνται οι συσκέψεις με την κυβέρνηση.

 

Στα συλλαλητήρια της Αθήνας αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών ομάδες αγροτών από τα μπλόκα της Κορινθίας και της Κεντρικής Ελλάδος. Οι εργαζόμενοι της Βορείου Ελλάδας θα διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό, τα φορολογικά και τα μέτρα του μνημονίου. 

 

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν αγρότες με τρακτέρ, ενώ με τις στολές και τις οικογένειες τους θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη 2000 μεταλλωρύχοι από τα μεταλλεία των Σκουριών.

 

Τα μπλόκα θα μείνουν ανοιχτά σήμερα για να διευκολυνθούν οι πολίτες, προκειμένου να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια της χώρας.

 

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της εναντιώνεται στο "τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο, απέναντι σε όλα αυτά που αποφασίζουν ερήμην μας, απέναντι σ΄ όλα αυτά που καταστρέφουν το μέλλον και των παρόντων και των επόμενων γενεών".

 

Στην απεργία συμμετέχουν ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11:00. Τις φωνές τους θα ενώσουν  ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί , γιατροί, οδοντίατροι,  δικαστικοί επιμελητές, χημικοί, διατροφολόγοι, γεωτεχνικοί, κτηνίατροι). Η αποχή των δικηγόρων θα συνεχιστεί έως και την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου  ενώ των συμβολαιογράφων έως την  Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου. 

 

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.