Επικαιροτητα

Ενισχύθηκε η ελληνική βιομηχανία μέσα στο Μάιο

Η ελληνική βιομηχανική δραστηριότητα ενισχύθηκε με ταχύτερο ρυθμό μέσα στο Μάιο, σημειώνοντας ιδιαίτερη αύξηση στις νέες παραγγελίες και στις προσλήψεις εργατικού δυναμικού.

Ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών για τον τομέα της Μεταποίησης αυξήθηκε σε 54,2 μονάδες από 52,9 τον μήνα Απρίλιο. "Κατά τον μήνα Μάιο η ανάκαμψη στον ελληνικό κατασκευαστικό τομέα άγγιξε ένα σημαντικό ορόσημο, με την παραγωγή να αυξάνεται σε μηνιαία βάση κατά τη διάρκεια όλου του έτους", δήλωσε στο Reuters ο Andrew Harker της HIS Markit.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σημειώθηκε αύξηση στις νέες παραγγελίες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ενώ η ανάπτυξη στις εξαγωγές σημείωσε υψηλό των τελευταίων τριών μηνών. "Οι ρυθμοί αύξησης της παραγωγής, οι νέες παραγγελίες και οι προσλήψεις που σημείωσαν άνοδο από τον προηγούμενο μήνα αποτελούν ενθαρρυντικά στοιχεία. Ο δρόμος της ανάπτυξης, ωστόσο παραμένει μακρύς ύστερα από χρόνια ύφεσης", υπογράμμισε ο Harker. Η πρόσληψη νέων εργαζομένων συνεχίστηκε και τον Μάιο, ανταποκρινόμενη στις αυξημένες ανάγκες της παραγωγής, σημειώνοντας ρυθμούς λίγο χαμηλότερους από τον Μάρτιο.

 

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.