Επικαιροτητα

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Tι αλλάζει για τα μέλη του

Περισσότρερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr.

 

• Επιδότηση συμμετοχής μελών Επιμελητηρίου Αρκαδίας σε εκθέσεις εσωτερικού για το έτος 2016


Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την τόνωση των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, προγραμματίζει την επιδότηση των επιχειρήσεων μελών του σε σημαντικές κλαδικές εκθέσεις του εσωτερικού για το 2016.
Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr, (Σημαντικά, Εκθέσεις) θα δείτε αναλυτικά όλες τις εκθέσεις που μπορείτε να συμμετέχετε καθώς και τους όρους συμμετοχής.


• Νέοι Κωδικοί στα έντυπα Ε2 και Ε3


Νέους κωδικούς αλλά και αρκετές αλλαγές υπάρχουν στα φορολογικά έντυπα που θα κληθούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά φέτος στο Taxisnet περίπου ένα εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρήσεις και αγρότες αλλά και 1,7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων. Ειδικότερα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες με την εκκαθάριση της δήλωσής τους θα δουν την προκαταβολή φόρου εισοδήματος να είναι αυξημένη στο 75% από 55% που ήταν για τα εισοδήματα του 2014, ενώ για τα κέρδη που απέκτησαν το 2015 οι επιχειρήσεις θα φορολογηθούν με συντελεστή 29% από 26%. Οι φορολογούμενοι με ανείσπρακτα ενοίκια θα πρέπει να τα δηλώσουν εκτός από το έντυπο Ε1 και στο έντυπο Ε2, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για να μη φορολογηθούν φέτος για τα εισοδήματα αυτά είναι έως την προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, να έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μίσθιου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων.


• Αυξημένα κατά 148,8 εκατ. τα έσοδα τον Ιανουάριο


Οι αυξημένες εισπράξεις κυρίως από τον φόρο ακινήτων και τον φόρο εισοδήματος ανέβασαν και τον Ιανουάριο τα συνολικά φορολογικά έσοδα. Τα προσωρινά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δείχνουν ότι τον πρώτο μήνα του έτους τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού κατέγραψαν αύξηση κατά 148,8 εκατ. ευρώ ή κατά 4,3% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2015, όταν τα έσοδα λόγω εκλογών είχαν «βουλιάξει» παρουσιάζοντας «τρύπα» 1 δισ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο που είχε τεθεί.


• Διπλάσια επιβάρυνση για τους εισοδηματίες με τον νέο συντελεστή στα ενοίκια


Επιβαρύνσεις που θα φτάνουν ακόμη και στο διπλάσιο φόρο θα έχουν οι φορολογούμενοι με ετήσια εισοδήματα προερχόμενα αποκλειστικά από ακίνητα, όπως το εισόδημα από ενοίκια. Για τους φορολογούμενους που αποκτούν ετήσια εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ, μόνο από ακίνητα (ενοίκια κ.λπ.), η νέα κλίμακα προκαλεί διπλασιασμό του φορολογικού βάρους.


Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr θα δείτε όλες οι πληροφορίες αναλυτικά.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.