Επικαιροτητα

"Δείξαμε ότι δεν το βάζουμε κάτω"

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας χαιρετίζει τους χιλιάδες συναδέλφους μικρομεσαίους αγρότες και αγρότισσες, που με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα έδωσαν το παρόν στις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα, μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, μαζί με το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες.

 

Ιδιαίτερα τη νέα γενιά που αντιστέκεται, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Και εδώ στην Αρκαδία κάναμε πράξη το σύνθημα: "Εργατιά – Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά".

 

Δείξαμε ότι δεν το βάζουμε κάτω. Δηλώσαμε την αποφασιστικότητά μας να παλέψουμε για την επιβίωση μας, ενάντια στους σχεδιασμούς και τα μέτρα της κυβέρνησης της ΚΑΠ της ΕΕ και των  κάθε είδους συνεταίρων τους, που με εργαλείο το ασφαλιστικό και το φορολογικό, μας χαρατσώνει, επιταχύνει το ξεκλήρισμα  των μικρομεσαίων  αγροκτηνοτρόφων για να συγκεντρωθεί η γη και παραγωγή σε λίγα χέρια  μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών.   


Μαζί με τους εργατοϋπάλληλους, τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορούμε να βάλουμε  φρένο σε αυτή την επίθεση του κοινού μας αντίπαλου, να ανοίξουμε το δρόμο για να κοιτάμε με αισιόδοξα το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας και τα δικό μας. Δείξαμε τη δύναμη που έχει το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα, που με συγκεντρώσεις που έκανε το ΠΑΜΕ μαζί με τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο έξω από δύο μεγάλα καταστήματα αλυσίδας Super Markets στην Τρίπολη απαντήσαμε στην πρόκληση να είναι ανοικτά τη στιγμή που άλλα μικρά καταστήματα της πόλης ήταν κλειστά. Οι εργαζόμενοι σε αυτά τα καταστήματα ξεπέρασαν το φόβο και την τρομοκρατία της μεγαλοεργοδοσίας, σταμάτησαν τη δουλειά και ενώθηκαν με τους υπόλοιπους απεργούς.


Ο αγώνας μας για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που αποφασίσαμε στις πανελλαδικές συσκέψεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος των μικρομεσαίων αγροτών, είναι ο δικός μας μονόδρομος για την επιβίωσή μας, ενάντια στο ξεκλήρισμα τη φτώχεια την ανεργία και την εξαθλίωση μας.


Καλούμε τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να ανταποκριθούν μαζικά και περήφανα στη συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα και τους αγροτικούς συλλόγους τις επιτροπές αγώνα, τα μπλόκα, με το πλαίσιο των αιτημάτων μας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων να πάρουν μαζικά μέρος την Κυριακή 7 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια για τον παραπέρα πανελλαδικό συντονισμό της αγωνιστικής μας δράσης.


                                                       

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.