Επικαιροτητα

Χωρίς δελτία και ενημερωτικές εκπομπές τα κανάλια

Στάση εργασίας αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει τροπολογία σήμερα το απόγευμα στην Βουλή για την δημοπράτηση 4 τηλεοπτικών αδειών, ανεξαρτήτως περιεχομένου.

 

Η στάση εργασίας αφορά στα ιδιωτικά κανάλια, την ΕΡΤ και το ΑΠΕ από τις 6 το απόγευμα μέχρι τη μία το βράδυ για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

 

Λίγες ώρες πριν ψηφιστεί η τροπολογία στην Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες μετά τις... "βόμβες" του Νίκου Παππά για τέσσερα κανάλια, ανεξαρτήτως περιεχομένου ο υπουργός Επικρατείας με ανακοίνωσή του μας ενημερώνει ότι συναντήθηκε με την Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών και υπήρξε διάσταση απόψεων.

 

Σημειώνεται ότι ο κ. Παππάς αυτό το όνομάζει διαβούλευση. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι:

 

"Ολοκληρώθηκε σήμερα ο κύκλος της διαβούλευσης του Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, με τους εμπλεκόμενους φορείς στο πλαίσιο της υλοποίησης των προβλέψεων του νέου νόμου για τα media και εν όψει της διενέργειας του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών. Συνολικά, ο Υπουργός Επικρατείας πραγματοποίησε συναντήσεις με τις διοικήσεις έντεκα φορέων, προκειμένου να καταγραφούν όλες οι απόψεις και οι προστάσεις ώστε η διαμόρφωση του νέου τηλεοπτικού τοπίου της χώρας, με τη χορήγηση αδειών για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, να συντελεστεί με όρους απόλυτης διαφάνειας και αντικειμενικότητας.

 

Σήμερα το πρωί, ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε με τη διοίκηση της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ). Στη διάρκεια της συνάντησης, διαπιστώθηκε η πλήρης διάσταση απόψεων των εκπροσώπων των ιδιωτικών καναλιών με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

 

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ κ. Πάνος Κυριακόπουλος (STAR), ο Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Πεφάνης (MEGA), ο Γενικός Γραμματέας κ. Στρατής Λιαρέλλης (ANT1), ο Ταμίας κ. Κώστας Κιμπουρόπουλος (ΣΚΑΪ), η Εφορος κυρία Άννα Σούρπη (ALPHA), το Μέλος Δ.Σ. κ. Γεώργιος Ζώης (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV), ο Γενικός Διευθυντής κ. Μανώλης Δραϊνάκης και ο Νομικός Σύμβουλος κ. Κωστής Φιλιππόπουλος».

 

Η ΕΙΤΗΣΕΕ, σε ανακοίνωσή της αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, έκανε λόγο για ουσιαστικά μη υπαρκτό διάλογο και ειλημμένες αποφάσεις από πλευράς της κυβέρνησης, ενώ σε σκληρό τόνο χαρακτήρισε «υπέρτατο θεσμό» και «αποκλειστικό θεματοφύλακα» του πλουραλισμού τον κ. Παππά, ο οποίος έχει αναλάβει την αποστολή διεξαγωγής του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

 

Οι εκπρόσωποι των καναλιών επισημαίνουν ότι η απόφαση της κυβέρνησης για ύπαρξη μόνο τεσσάρων αδειών πανελλαδικής εμβέλειας παραβιάζει τη συνταγματική νομιμότητα, τις αρχές του πλουραλισμού και της πολυφωνίας, ενώ θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες θέσεις εργασίας, εξαιτίας της πρόθεσης της κυβέρνησης να κλείσει τηλεοπτικούς σταθμούς.

 

Τέλος, η ΕΙΤΗΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία για να υπάρξει διάλογος και να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο υγιώς, απρόσκοπτα και βιώσιμα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.