Επικαιροτητα

"Η οικονομική κατάσταση του ΚΤΕΛ Αρκαδίας είναι κακή" (video)

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε σήμερα, Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, ο νέος Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αρκαδίας κ. Νίκος Κουτσόγιωργας.

Ο κ. Νίκος Κουτσόγιωργας ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: 

"Το ΚΤΕΛ είναι μια εταιρία κοινής ωφελείας, μια εταιρία που έχει ταχθεί στην εξυπηρέτηση του συγκοινωνιακού έργου του Νομού Αρκαδίας. 

Στόχος μας η καλύτερη εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών στους πολίτες. 

Το ΚΤΕΛ είναι μια μονοπωλιακή επιχείρηση αλλά δεν γνωρίζετε, ότι λειτουργεί κάτω από μια ελεγχόμενη τιμολογιακή πολιτική, που σημαίνει ότι η τιμή των εισιτηρίων πάντοτε επιβάλλεται από το κράτος. 

Το ΚΤΕΛ ενεργεί κάτω από το δόγμα των δρομικών μεταφορών, δηλαδή, ανεξαρτήτως πληρότητας πρέπει να εκτελέσει τα δρομολόγια σε όλες τις περιοχές του Νομού Αρκαδίας. 

Η πληρότητα των λεωφορείων έχει μειωθεί στο 30%. Το ΚΤΕΛ διαθέτει 4.720 θέσεις λεωφορείων από τις οποίες μόνο οι 1.200 είναι πλήρεις. 

Το ΚΤΕΛ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω του μονοπωλιακού χαρακτήρα που έχει. 

Από τον οργανισμό βιοπορούν πάνω από 500 οικογένειες. 

Έχουμε θέσει κάποιους στόχους:

- Θα πρέπει να δώσουμε στους κατοίκους και φορείς της Τρίπολης ότι κάτι άλλαξε. Πρέπει να πηγαίνουμε πίσω από τον επιβάτη, να τον κάνουμε όχι μόνο επιβάτη αλλά οπαδό. 

Θα είμαι αμείλικτος σε θέματα ευγένειας και εξυπηρέτησης του επιβάτη. Όραμά μας να καταστεί το ΚΤΕΛ Αρκαδίας πρότυπο συγκοινωνιακού φορέα. 

-Στρατηγικός μας στόχος είναι η συνεχής αυτοτροφοδοτούμενη εξωστρεφής ανάπτυξη του ΚΤΕΛ, αν δεν γίνει, τα αποτελέσματα θα είναι άσχημα. 

-Ο τακτικός στόχος είναι η αναδιάρθρωση και ενίσχυση της συγκοινωνιακής εξέλιξης ώστε το ΚΤΕΛ Αρκαδίας να γίνει ο βασικός πυλώνας εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού της Αρκαδίας. "

Όσον αφορά την μαθητική μετακίνηση ο Πρόεδρος μας δήλωσε πως εκτός από τον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενημερώνονται και εργάζονται καθημερινά για να προσφέρουν την καλύτερη εξυπηρέτηση στους μαθητές. 

Η οικονομική κατάσταση του ΚΤΕΛ Αρκαδίας δεν είναι καλή. Υπάρχει μόλις 22% πληρότητα, τα έσοδα του ΚΤΕΛ είναι μειωμένα.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.