Επικαιροτητα

ΗΛΕΙΑ: Καταγραφή των ζημιών από το σεισμό

Ζημιές σε κοινότητες της Ηλείας που είχαν πληγεί και από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, προκάλεσε ο σεισμός των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε την περιοχή το βράδυ της Δευτέρας.



Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούκος, "έγιναν οι πρώτοι έλεγχοι για την καταγραφή των ζημιών, οι οποίοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες".


Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, έχουν καταγραφεί ζημιές σε σπίτια στις κοινότητες Φρίξα, Πλουτοχώρι, Διάσελα, Γρύλλος, Σκυλλουντία, Μακρύσια, Νέα Καλυβάκια, αλλά και στην πόλη της Κρέστενας.


Οι ζημιές αυτές, σύμφωνα με τον Διονύση Μπαλιούκο, είναι κυρίως σε τοιχοποιίες, αλλά κανένα από τα σπίτια που ελέγχθηκαν δεν κρίθηκε μη κατοικήσιμο. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, θα υπάρχει πιο σαφής εικόνα όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι.


Σύμφωνα με όσα είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Διονύσης Μπαλιούκος, το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην περιοχή που σημειώθηκαν οι μεγάλες φωτιές το 2007, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να δοκιμαστούν και πάλι.


Επίσης, ο δήμαρχος ανέφερε πως "ήταν ευτύχημα που δεν είχαν σημειωθεί πρόσφατα βροχοπτώσεις, διότι λόγω των πιθανών κατολισθήσεων, ειδικά στην κοινότητα της Φρίξας, μπορεί τώρα να ήμασταν αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα".


Όσον αφορά στη λειτουργία των σχολείων, θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη, για προληπτικούς λόγους.

 


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.