Επικαιροτητα

ΠΑΥΛΗΣ: "Τα σκουπίδια είναι δικά μας - Το σχέδιο μας"

Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα με μοναδικό θέμα τα απορρίμματα, ο Δήμαρχος Τρίπολης γνωστοποίησε το πλάνο του Δήμου για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

 

 

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

 

"Οι ιδιοκτήτες των απορριμμάτων είναι οι Δήμοι". 

 

"Με τον καινούργιο ΕΣΔΑ μας δίνεται το δικαίωμα στους Δήμους για την διαχείριση των απορριμμάτων μας. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι, να κάνουμε τοπικά σχέδια διαχείρισης αποβλήτων, τα οποία όταν ολοκληρωθούν, θα σταλούν στο ΦΟΔΣΑ, για να κάνει τον καινούργιο ΠΕΣΔΑ".

 

"Αποφασίσαμε όλοι οι Δήμαρχοι, να πάμε στο δικό μας τρόπο διαχείρισης".

 

"Δεν είναι δυνατόν να εκβιαζόμαστε από κανέναν.Δεν δεχόμαστε πλέον εκβιασμούς για κανέναν λόγο. Αυτοί που αποφασίζουν, είναι οι πολίτες δια μέσου των εκπροσώπων τους, που είναι εδώ μέσα". 

 

"Εγώ δεν έκανα σημαία τα απορρίμματα για να πολιτευτώ. Άλλοι το κάνανε. Θα μάθουν όλοι, να σέβονται τους πολίτες, γιατί αυτοί πληρώνουν".

 

"Θα προσφύγουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα των προστίμων για τους ΧΑΔΑ. Την ευθύνη τα τελευταία 4 χρόνια την είχε η Πολιτεία και η Περιφέρεια και θα πληρώσουν αυτοί τα πρόστιμα. Δεν είναι δυνατόν, να μας χρεώνουν πρόστιμα, επειδή κάποιοι κάνουν καταγγελίες, λες και δεν γνωρίζουμε εμείς, αν είναι ή δεν είναι νόμιμος ένας χώρος.

 

"Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Κάνουμε όλες τις ενέργειες, για να μην υπάρξει ούτε μια μέρα καθυστέρησης από εμάς. Ο καινούργιος εθνικός σχεδιασμός, μας δείχνει, πώς να κινηθούμε".

 

"Σήμερα από όλες τις επιτροπές της Βουλής πέρασε η αλλαγή της ευθύνης, που έρχεται πλέον στα χέρια των Δήμων".

 

"Πολύ σύντομα θα σας φέρουμε προτάσεις, για το πώς θα γίνει η διαχείριση. Σε καμία περίπτωση δεν θα παραλείψουμε τον έλεγχο της νομιμότητας, όσον αφορά στα ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον".

 

"Η λύση που θα δοθεί, θα είναι τέτοια όσον αφορά στο κόστος, που δεν θα χρειαστεί, να κάνουμε ούτε μισό τοις εκατό αύξηση".

 

"Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε μόνο για ένα χώρο με μια διαχείριση Χ. Πρέπει να ελαχιστοποιηθούν οι όγκοι. Μέσα στο κάθε σπίτι θα γίνεται ο διαχωρισμός και η κομποστοποίηση. Όπου υπάρχουν χωράφια και γίνονται κλαδέματα, θα υπάρχουν ειδικοί κάδοι. Επίσης πρέπει να διαχειριστούμε την λυματολάσπη, τα βιομηχανικά απόβλητα και τα ογκώδη. Ένα ακόμα ζήτημα είναι και το τι θα γίνει με τα μπάζα. Η λύση που θα προταθεί θα απαντά σε όλα τα ερωτήματα για όλα τα απόβλητα".

 

"Μιλάμε για ένα κόστος διαχείρισης, που θα το αντέχουν οι πολίτες".

 

"Η λύση που επεξεργαζόμαστε θα σας γίνει γνωστή πολύ σύντομα. Θα πρέπει όμως, να δούμε και την ενδιάμεση διαχείριση μέχρι την υλοποίηση της ολοκληρωμένης".

 

"Ο Δήμος θα μπει σε ένα προγραμμα διαχείρισης και έχει ενημερωθεί το Υπουργείο. Το πρόγραμμα μας είναι συμβατο με τον Εθνικό Σχεδιασμό. Πριν μια εβδομάδα ήρθαν στην πόλη μας από το ινστιτούτο διαχείρισης απορριμμάτων της Βιέννης, για να συζητήσουμε επί τόπου τα ζητήματα της πόλης μας".

 

"Το Πλάτωμα θα αποκατασταθεί με μηδενική επιβάρυνση για το Δήμο. Έχουμε πρόταση και θα την υποβάλλουμε απευθείας στην Πολιτεία. Εμείς είμαστε σε θέση, να προτείνουμε τη λύση άμεσα".

 

"Στο ερώτημα το τι θα γίνει με το υπόλειμμα, σας δηλώνω ευθαρσώς, πως δεν θα υπάρχει υπόλειμμα στην δική μας διαχείριση". 

 

"Το κόστος για όλα αυτά που σας περιέγραψα θα είναι μηδενικό και για το Δήμο και για το Δημόσιο".

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.