Επικαιροτητα

Στον "αέρα" οι εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης! (photos)

Στον "αέρα" βρίσκονται από την 1η Οκτωβρίου οι πρακτικές εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης λόγω απεργίας των εξεταστών. 

Εδώ και δύο εβδομάδες δεν πραγματοποιούνται καθόλου εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης, με αποτέλεσμα χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί να περιμένουν πότε θα ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία. 

Το arcadia938.gr έκανε έρευνα και συγκέντρωσε τις σημαντικότερες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι. 

Για ποιο λόγο γίνεται η απεργία των εξεταστών;

Οι αιτίες της απεργίας είναι η αποχή των εξεταστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν αυτό το μέσο πίεσης για να λάβουν τους μισθούς (το επίδομα των πρακτικών εξετάσεων που διενεργούν εκτός ωραρίου) που τους οφείλονται από τον περασμένο Μάιο. 

Επίσης δεν έχει νομοθετηθεί πλήρως η τροποποίηση διαδικασίας θεώρησης διπλωμάτων (πρακτική εξέταση) για τους υποψηφίους άνω των 74 ετών. Oι εξεταστές είναι αντίθετοι με το νομοσχέδιο που ορίζει την επανεξέταση σε αυτοκίνητο των εξεταζόμενων, διότι φοβούνται για την σωματική τους ακεραιότητα. (Η διαδικασία διενεργείται µε οποιοδήποτε όχημα της αντίστοιχης κατηγορίας που επιθυμεί να ανανεώσει ο ενδιαφερόμενος, το οποίο πληροί τα κριτήρια των διατάξεων του άρθρου 3 του π.δ.51/2012. - μέρος απόφασης υπουργείου)

Τι ισχύει τώρα για τους υποψηφίους άνω των 74 και 80 + ετών αντίστοιχα;

2) Οι εξεταζόμενοι 74-80 ετών ξεκινούν κανονικά την διαδικασία αναθεώρησης, εξετάζονται από παθολόγο, οφθαλμίατρο, ενώ οι άνω των 80 από παθολόγο, οφθαλμίατρο, ωτορινολαρυγγολόγο και νευρολόγο. 

Στη συνέχεια, καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους και παίρνουν μια βεβαίωση που τους δίνει την δυνατότητα να οδηγούν κανονικά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018. 

Ο όγκος των ενδιαφερόμενων στην επικράτεια αλλά και στην Αρκαδία είναι αρκετά μεγάλος διότι το κώλυμα επηρεάζει και τους νέους εξεταζόμενους, οι οποίοι ενώ μπορεί να έχουν περάσει την θεωρία τους δεν μπορούν να περάσουν τη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απεργία θα συνεχιστεί σίγουρα μέχρι την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, ενώ αναμένονται στο προσεχές μέλλον εξελίξεις από το υπουργείο Μεταφορών. 

Κλείνοντας, σας παραθέτουμε επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν την αναστολή προγραμματισμένων εξετάσεων τις ημερομηνίες 15-16 Αυγούστου σύμφωνα με απόφαση της εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου υπουργείου Μεταφορικών κας Χριστάκη αλλά και η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.