Επικαιροτητα

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο "Άξιον Εστί" (VIDEO)

Την Πέμπτη (18/02) ο σύλλογος "Άξιον Εστί" διοργάνωσε εκτάκτως εθελοντική αιμοδοσία στο πνευματικό κέντρο του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Τρίπολη.

 

 

Ύστερα από πρόσκληση-πρωτοβουλία του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου του Νομού Αρκαδίας, που συμμετέχει στα "μπλόκα" των διοδίων της Νεστάνης, μαζί με άλλους συλλόγους και επαγγελματικά σωματεία, ο σύλλογος "Άξιον Εστί" διοργάνωσε εκτάκτως σήμερα από τις 10:00 έως τις 18:00 εθελοντική αιμοδοσία στο πνευματικό κέντρο του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Τρίπολη.


Η αιμοληψία οργανώθηκε από τον σύλλογο σε συνεργασία με κινητή μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ" και είναι αφιερωμένη στα παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία καθώς και στα παιδιά που νοσηλεύονται στο παιδοογκολογικό τμήμα νοσοκομείου ΠΑΙΔΩΝ "Η Αγία Σοφία".

 

 

 

O Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρείας κ.κ. Αλέξανδρος δήλωσε για την αιμοδοσία: "Πρώτος αιμοδότης έγινε ο Χριστός, ο οποίος πάνω στο σταυρό έδωσε το αίμα του για να σωθεί ο κόσμος, το ίδιο κάνουμε και εμείς εδώ", ενώ πρόσθεσε: "Οι συμπολίτες μας πρέπει να δώσουν αίμα για να χαρεί τη ζωή ένας συνάνθρωπός μας".


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του αγροκτηνοτροφικού συνεταιρισμού Αρκαδίας και μέλος του μπλόκου της Νεστάνης, Τσιοτίνας Αθανάσιος, ο οποίος ανέφερε με την σειρά του: “Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από τα μπλόκα της Νεστάνης και πραγματοποιείται στο πνευματικό κέντρο του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος".


"Δίνουμε το παρών στη σημερινή αιμοδοσία. Προσπαθούμε με αυτό τον τρόπο να δείξουμε ότι οι ευαισθητοποιήσεις και οι κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου δεν είναι μόνο το κλείσιμο του δρόμου, είναι και άλλες μορφές απεργίας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιοτίνας.

 

 


Τέλος το λόγο πήρε η Παιδίατρος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και Μέλος του Άξιον Εστί, Νίκη Κοτταράκου λέγοντας πώς: "Ο σύλλογος "Άξιον Εστί" στηρίζει την κίνηση των αγροτών με σκοπό την συλλογή αίματος για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη".

 

 

Περισσότερα στο video που ακολουθεί...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.