Επικαιροτητα

Τσιαμούλος σε Παυλή: "Όταν γίνατε Δήμαρχος, αλλάξατε κουστούμι"

Τοποθέτηση Νίκου Τσιαμούλου στη συνεδρίαση της 17ης Φεβρουαρίου 2016 για το μείζον πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Πρόταση και λύση από την παράταξη.

 

 

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Χαιρετίζω την σημερινή συνεδρίαση και την πρωτοβουλία του Προέδρου και Δημάρχου, να συζητήσουμε δηλαδή σε μοναδική συνεδρίαση το μείζον πρόβλημα των σκουπιδιών έστω και καθυστερημένα μετά από 11 μήνες από τότε που κατέθεσε η παράταξή μας αίτημα με Αρ. Πρωτ. 9561/10-03-15 για μια τέτοια συνεδρίαση. Καταρχάς λυπούμαι που κάποιοι (μετρημένοι στα δάχτυλα των δύο μου χεριών) συμπολίτες μου, που δήθεν ενδιαφέρονται όταν τα σκουπίδια μένουν στο δρόμο, σήμερα απουσιάζουν για να ενημερωθούν. Δεν τους ενοχλεί που βρίσκονται 3.000.000 τόνοι σκουπιδιών ανεξέλεγκτα γύρω από την πόλη μας στις πρώην παράνομες χωματερές. Και αυτό, γιατί απλά δεν τους ενδιαφέρει η λύση αλλά να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα και επιχειρηματίες.

 

Κύριε Δήμαρχε ακούγοντας σας πολύ προσεκτικά, ομολογώ ότι για την τοποθέτηση που κάνατε επιδείξατε μεγάλο θράσος και τόλμη. Τόλμη, γιατί μετά από 18 μήνες διακυβέρνησης και ευθύνης του Δήμου ήρθατε πάλι με άδεια χέρια χωρίς τίποτα συγκεκριμένο, όπως πάντα. Θράσος, γιατί όπως πάντα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για το ζήτημα των σκουπιδιών και φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εσάς που έχετε την ευθύνη για την λύση του προβλήματος. Μόνο τον Πρωθυπουργό ξεχάσατε στο λόγο σας να αναφέρετε ότι δεν φταίει. Φταίνε οι υπηρεσίες , το Υπουργείο, η Περιφέρεια, το Δασαρχείο ακόμα και το ίδιο το Κράτος είπατε. Εδώ όμως θα συμφωνήσουμε ότι έχουν αποκλειστική ευθύνη όχι όμως για τους λόγους που εσείς λέτε για να καλύψετε την ανεπάρκειά σας αλλά γιατί αφήνουν ασύδοτους Δημάρχους σαν και εσάς να κάνουν ότι θέλουν χωρίς κανέναν έλεγχο και ατιμώρητους.

 

Το πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων έχει πραγματικά αναχθεί σε σισύφειο έργο. Δυστυχώς η κατάσταση  δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο λόγω της έλλειψης σχεδιασμού από την παρούσα δημοτική αρχή. Όπως όλοι γνωρίζουν οι παράνομες χωματερές έχουν κλείσει με ευρωπαϊκή οδηγία το 2008 καθώς και με την κείμενη εθνική νομοθεσία. Το οριστικό κλείσιμο της παράνομης χωματερής στο Πλάτωμα με δικαστικές αποφάσεις λύτρωσης για την πόλη και την υγεία όλων μας πιστοποιούσε δύο πράγματα: 1) την ανεπάρκεια των προηγούμενων δημοτικών αρχών που εισέπρατταν ανταποδοτικά τέλη περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και αντί να τα διαθέσουν για την δημιουργία μιας μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, όπως έκαναν δεκάδες άλλοι δήμοι στην χώρα λύνοντας οριστικά το πρόβλημα των σκουπιδιών, δαπανούσαν ένα μικρό μέρος για να θάβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί δημιουργώντας μια μεγάλη υγειονομική βόμβα στην Τρίπολη.

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.