Επικαιροτητα

Και το φορολογικό των αγροτών εξετάζει η κυβέρνηση

Και το φορολογικό των αγροτών εξετάζει η κυβέρνηση, καθώς χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης έφερε σχετική πρόταση στο μέγαρο Μαξίμου.

 

 

Η πρόταση θα ολοκληρωθεί εντός 10 ημερών αφού συζητηθεί και με τους θεσμούς.


Επίσης, σήμερα ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει στους εκπροσώπους των μπλόκων ότι τη σύνταξη των αγροτών θα τη δικαιούνται και οι χήρες τους. Ακόμη, ο ΟΓΑ θα παραμείνει αυτόνομο ταμείο καθ’ όλη τη μεταβατική περίοδο, έως το 2021, σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr.


Επίσης, οι ξένοι εργάτες γης θα μπορούν να ασφαλίζονται ακόμα και αν είναι παράνομοι, ενώ το εργόσημο που θα πληρώνεται θα εκπίπτει από το φορολογικό εισόδημα των αγροτών.


Την ίδια ώρα, την ελπίδα ότι στην σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου, εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έχει εκφράσει εδώ και ένα μήνα την πρόθεση της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά για διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτικών κινητοποιήσεων.


Η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες θα ορίσουν τους εκπροσώπους τους και πρόσθεσε: "Ευελπιστούμε ότι στη συνάντηση αυτή θα εκπροσωπηθεί η μέγιστη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου. Ακόμα και συλλογικότητες αγροτών και συντονιστικά των μπλόκων που μέχρι σήμερα δεν ήταν θετικοί απέναντι στην κυβερνητική πρόσκληση για διάλογο, έχουν κάθε δυνατότητα να επανακαθορίσουν την στάση τους και να συμμετάσχουν με τον εκπρόσωπό τους στην συνάντηση".


Σημειώνεται, πως ξεπεράστηκαν τελικώς οι επιφυλάξεις και οι αμφισβητήσεις και θα καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με τον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα των Τεμπών και των Μικροθηβών, καθώς και οι εκπρόσωποι άλλων 38 μπλόκων που συμπαρατάσσονται μαζί τους.

 

ΠΗΓΗ: real.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.