Επικαιροτητα

ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ: "Δεν χαμπαριάζω" (VIDEO)

Απαντήσεις για το εάν ακυρώθηκε ή όχι το έργο ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, έδωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης...

 

 

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

 

Προχτές στη Βουλή στο παράλληλο πρόγραμμα με όλη αυτή την πρωτόγνωρη και απαράδεκτη νομοθετική λειτουργία, υπήρξε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης μια διάταξη, που καταργούσε προηγούμενο νόμο, ο οποίος το 2011 είχε γίνει με πρωτοβουλία της τότε και της προηγούμενης κυβέρνησης, προκειμένου το πρωτόγνωρο έργο το ΣΔΙΤ της Περιφέρειας μας να βρει στον χρηματοοικονομικό τομέα δυνάμεις, για να προχωρήσει γρήγορα η υλοποίηση του.

 

Από την πρώτη στιγμή αναλάβαμε μια ευθύνη, που δεν την είχαμε, για να δώσουμε τέλος σε ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο φαίνεται, πως κάποιοι το έχουν συνηθίσει και δεν θέλουν να το αποχωριστούν. Αυτό θεωρώ, πως αποτελεί ένα μεγάλο πολιτικό πρόβλημα. 

 

Η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμα για την κατάργηση αυτού του ΣΔΙΤ. Αυτή η κυβέρνηση – αριστερά για δεύτερη φορά- συνεργάζεται με την ανάδοχο εταιρεία, για να βρουν συμφωνία μεταξύ τους, χωρίς την απαραίτητη παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αυτό είναι πολιτικό ολίσθημα. 

 

Το έργο μας ήταν διαυγές και με πολλά οφέλη για τους πολίτες. Πέτυχε την χαμηλότερη τιμής σε σχέση με άλλα έργα. Το ΣΔΙΤ της Μακεδονία το υπέγραψε επιλεκτικά η κυβέρνηση με τιμή στα 137 ευρώ.

 

Μας βάζουν σε σκέψεις αυτά, που γίνονται με την σύμπλευση πολιτικών προσώπων. Ξεχνούν όλοι τους την παρουσία τους, όταν από υπεύθυνη θέση διαχειρίστηκαν το πρόβλημα.

 

Αυτό που έχει σημασία για εμάς, είναι να ολοκληρωθεί το έργο, για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.

 

Το γενικό πρόστιμο θα ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ για όλες τις Δημοτικές Αρχές στην Πελοπόννησο. Υπάρχει όμως και αύξηση σε καθημερινή βάση από την αδυναμία των Δημοτικών Αρχών.

 

Η κυβέρνηση κωλυσιεργεί και διαπραγματεύεται στα λόγια και αυτό είναι μια καινούργια ανάγνωση των πολιτικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

 

Και εντάξει η κυβέρνηση συμφώνησε με την εταιρεία, ο Περιφερειάρχης θα υπογράψει την σύμβαση; Αυτό το αναρωτήθηκε κανείς;

 

Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες, πως θα κάνουμε, αυτό που κάναμε πάντα. Θα δίνουμε σκληρές μάχες για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των πολιτών.

 

Δεν καταλαβαίνουμε από αυτά τα πράγματα. Είμαστε εδώ για να λέμε την αλήθεια και να κάνουμε πράξη τα όσα έχουμε πει.

 

Είδα έντρομος κάποιους βουλευτές να πανηγυρίζουν για την απόφαση και το παράλληλο σχέδιο, αγνοώντας πως αυτό το σχέδιο, φέρνει καινούργια προβλήματα δημοσιονομικής πολιτικής στους πολίτες. Μέσα στην χαρά τους θεωρούν, πως με αυτό τον τρόπο κατάργησαν και το έργο.

 

"Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα", άμα δεν θέλουν το έργο ας πάρουν την ευθύνη.

 

Θέλω να σταθώ λίγο στην στάση του αντιπροέδρους της ΝΔ κ.Χατζηδάκη, όταν στην υπογραφή του έργου, το είχε χαρακτηρίσει ως πρωτοποριακό και ως μια καλή πρακτική για την χώρα. Είναι ανεξήγητο για έναν πολιτικό, το πώς μπορεί να αλλάζει γνώμη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Τελειώνοντας την ενημέρωση, ήθελα να θυμίσω, πως εδώ και ενάμιση χρόνο εγκαλούσα την κυβέρνηση, για το ότι δεν προχωρά γρήγορα στους νέους ΠΕΣΔΑ.

 

Πλανώνται οι ελάχιστοι δήμαρχοι που θεωρούν, ότι μπορούν να διαχειριστούν χρήματα, που θα τους δώσει ο κ.Τσιρώνης. Είναι ένα μεγάλο ψέμα, με το οποίο συνεχώς τους πιπιλίζει. Ο ίδιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών. Είναι φανερή η αδυναμία του υπουργού, στο να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα για θέματα της αρμοδιότητας του. Ο κ.Τσιρώνης στη συνάντηση του Παρισιού δημιούργησε πρόβλημα στον πρωθυπουργό με την πρόταση του, που ήταν παντελώς απροετοίμαστη./

 

Το ΣΔΙΤ δεν έχει τελειώσει. Ποιος είπε στην κυβέρνηση και τους δημάρχους πως αν καταλήξει η διαπραγμάτευση με την εταιρεία θα υπογράψω το έργο; Τότε θα βάλω και εγώ τους δικούς μου όρους....

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.