Επικαιροτητα

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ: "Ο λαός αποφασίζει αν θέλει το Ευαγγέλιο" (VIDEO)

Στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας βρέθηκε την Πέμπτη (01/10) ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος προκειμένου να πραγματοποίησε εσπερινό και αγιασμό ενόψει της έναρξης των κατηχητικών σχολείων.

 

"ο γεωργός σπέρνει τον σπόρο του, έτσι και εμείς  σπέρνουμε τον σπόρο του Θεού" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης.

 

Στη συνέχεια μετά από σχετικό ερώτημα σχολίασε τα όσα ακούστηκαν περί απαλλαγής των μαθητών που το επιθυμούν από το μάθημα των θρησκευτικών, τονίζοντας: "Η εκκλησία δεν αυτενεργεί αλλά στηρίζεται στο Ιερό Ευαγγέλιο, στο Σύνταγμα της Ελλάδας και στον καταστατικό χάρτη της εκκλησίας που είναι νόμος του χάρτη. Δεν νομίζω πως μπορούμε να ασχολούμαστε με τις προσωπικές απόψεις της αναπληρώτριας υπουργού. Αν θέλει να επιβάλλει τις προσωπικές της απόψεις, πρέπει να πείσει την κυβέρνηση να καταργήσει το Σύνταγμα, να διαγράψουν το νόμο και να φύγει το Ευαγγέλιο από την ζωή μας. Αυτό δεν είναι δυνατόν. Για να αλλάξει εξάλλου το Σύνταγμα, πρέπει να το αποφασίσει ο λαός".

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.