Επικαιροτητα

ΑΡΚΑΔΙΑ: "Κανένα πρόβλημα από τον παγετό σε καλλιέργειες!"

Ο χιονιάς και ο παγετός έπληξαν τη χώρα για αρκετές ημέρες και δεν έλειψαν τα προβλήματα και στην Αρκαδία. Τι συμβαίνει όμως με τις καλλιέργειες;

Ενώ σε όμορους νομούς οι αγρότες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τον χιονιά και τον παγετό των τελευταίων ημερών, στην Αρκαδία τα πράγματα έχουν αλλιώς.

Ο Αρκαδία 938 επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας, Θανάση Τσιοτίνα, και τον προϊστάμενο ΕΛΓΑ Τρίπολης, Ηλία Αγγελόπουλο, για ενημέρωση σε σχέση με τις υπάρχουσες καλλιέργειες του νομού μας και για τυχόν προβλήματα, που προκλήθηκαν από τις πολικές θερμοκρασίες.

Τόσο ο πρόεδρος του Α.Κ.Σ.Α. όσο και ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Τρίπολης μας είπαν: "Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε κάποια από τις τρέχουσες καλλιέργειες στην Αρκαδία, καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο κλαδέματος και όχι παραγωγής! Οι μόνες παραγωγές είναι αυτές των εποχιακών οπωροκηπευτικών (π.χ. σπανάκι, μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο), τα οποία προϊόντα όμως είναι ανθεκτικά σε όλα αυτά καιρικά φαινόμενα, που αντιμετωπίσαμε τις τελευταίες ημέρες! Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει καμία αναφορά για κάποιο πρόβλημα."

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.