Επικαιροτητα

Χαμός στην Τρίπολη από τις φόλες σε αδέσποτα

Πανικός έχει προκληθεί στην Τρίπολη εξαιτίας των αμέτρητων φολών που βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο (16-17/2) σε διάφορες περιοχές της πόλης αλλά και στα χωριά.

Μετά από επικοινωνία του arcadia938.gr με τον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης ενημερωθήκαμε, ότι τουλάχιστον 10 αδέσποτα σκυλιά πέθαναν εξαιτίας φολών το τελευταίο διήμερο στην πόλη μας. Νεκρά ζώα έχουν βρεθεί στο Αλεποχώρι, την Τεγέα, το Μερκοβούνι καθώς και διάφορες γειτονιές της Τρίπολης. (Ναυπλίου, Υψηλάντου, Νοσοκομείο) 

"Γνωρίζουμε ποιοι βάζουν τις φόλες, έχουμε δώσει τις πληροφορίες μας στις κρατικές αρχές. Αν ήθελαν θα τους είχαν πιάσει ήδη" δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ζαφειράκης, μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης. "Ζητάμε από την Εισαγγελία Τρίπολης να διατάξει την άρση τηλεφωνικού απόρρητου σε σταθερά και κινητά των κκ. Παυλή - Σταματόπουλου κι αν αποφανθεί πως δεν έχουν καμία εμπλοκή να καταθέσουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης."

Αναστατωμένοι οι κάτοικοι το βράδυ της Κυριακής (17/2) πραγματοποιούσαν περιπολίες και προσπαθούσαν να ενημερώσουν τους συμπολίτες τους, μέσω αναρτήσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για το πού έχουν τοποθετηθεί φόλες, ώστε να αποφευχθούν κι άλλοι θάνατοι ζώων. 

Να επισημάνουμε πως το arcadia938.gr επικοινώνησε και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τον κ. Δημήτρη Σταματόπουλο καθώς και με το Α.Τ. Τρίπολης.

Ο κ. Σταματόπουλος δήλωσε, πως γνωρίζει για 3 θανάτους ζώων, ενώ ανέφερε πως έχουν καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων.

Σε τέτοιες περιπτώσεις ο Δήμος περισυλλέγει τα νεκρά ζώα, τα στέλνει για νεκροψία στην Κτηνιατρική κλινική για να αποφανθούν τα αίτια θανάτου και ύστερα τα θάβουν σε ειδικό χώρο στην Τρίπολη. 

Η Αστυνομία μας πληροφόρησε πως έχει γίνει 1 μήνυση κατά αγνώστων από πολίτη, ενώ γνωρίζουν για 2 θανάτους ζώων και για κρίσιμη κατάσταση ενός άλλου ζώου. (οδό Υψηλάντου)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.