Επικαιροτητα

"Ο Δήμος Τρίπολης γίνεται ρεζίλι πανελλαδικά!" (video)

Με μήνυση κατά παντός υπευθύνου και κατά του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης απαντά ο Φιλοζωικός στη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, που δέχτηκε από τον Δήμο Τρίπολης.

Σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε σήμερα, Παρασκευή 1 Μαρτίου, ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης καταφέρθηκε εναντίον των πρακτικών, που ακολουθεί ο Δήμος Τρίπολης αναφορικά με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης για χρήση παραποιημένων και πλαστογραφημένων εγγράφων και δήλωσε, πως θα προχωρήσει σε μηνύσεις.

Ζαφειράκης Γιώργος, πρόεδρος Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης:

"Εδώ και 5 χρόνια ο Δήμος Τρίπολης αρνείται να συνεργαστεί με τον Φιλοζωικό για δικούς του λόγους. (...) Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη και επιβάλλει στον Δήμο να συνεργάζεται με τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής. Όσον αφορά στη μήνυση, που κατέθεσε εις βάρος μας ο Δήμος, εμείς δηλώνουμε, ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανένα. Η υπάρχουσα δημοτική αρχή έχει βραχυκυκλώσει και βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης. Οι εκπρόσωποι του Δήμου έχουν καβαλήσει το καλάμι της αλαζονείας, δεν ακούνε κανέναν και τίποτα. Με παραποιημένα κρατικά έγγραφα στήνουν σκευωρίες σε βάρος του συλλόγου. Σπιλώνουν, συκοφαντούν και δε σέβονται τους πολίτες. Εκφοβίζουν τα μέλη του συλλόγου με σκοπό την παραίτησή τους."

"Με αυτές τις πρακτικές οι εκπρόσωποι του Δήμου ξεφτιλίζουν τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. (...) Ο Δήμος Τρίπολης γίνεται ρεζίλι πανελλαδικά. (...) Ήταν ενήμερος ο Δήμαρχος για τις ενέργειες του κ. Θεοδωρακόπουλου; Έχει ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο; Έχει ενημερωθεί το Νομικό Τμήμα του Δήμου, πριν βγάλει τα παραποιημένα κρατικά έγγραφα στη δημοσιότητα; Ο κ. Θεοδωρακόπουλος λειτουργεί αυτοβούλως, χωρίς να ενημερώνει κανέναν ή κατά εντολή κάποιου; Πόσα χρήματα έχει δαπανήσει ο Δήμος Τρίπολης από το 2015 μέχρι σήμερα για τα αδέσποτα; Δεν έχουν απαντήσει ποτέ!"

"Είναι δύσκολο να βγάλουν στη δημοσιότητα, όπως έβγαλαν τα παραποιημένα, έγγραφο που να λέει: από το 2015 μέχρι σήμερα έχει δαπανήσει τόσα χρήματα. (...) Εμείς ζητάμε να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για να ενημερωθούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, τι έχει γίνει και να αποδοθούν ευθύνες. Ζητάμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα, να γίνει έρευνα σε βάθος και να λάμψει η αλήθεια. Ο Δήμος Τρίπολης πρέπει να επανέλθει στη νομιμότητα."

"Λυπάμαι πολύ, που μία κρατική αρχή αρχή παραποιεί και πλαστογραφεί κρατικά έγγραφα. Αυτό δείχνει την ποιότητά τους και το ήθος τους."

 

Σφήκα Χριστίνα, Δικηγόρος Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης: 

"Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν συστηματικά προβλήματα με τα αδέσποτα. Σαφέστατα και λογικά ο κόσμος αγανακτεί, απελπίζεται, φοβάται πολλές φορές κι αυτό είναι απόλυτα δικαιολογημένο και ωστόσο δε βλέπουμε καμία έμπρακτη ενέργεια από τον Δήμο, που να βελτιώνει την κατάσταση. (...) Όσον αφορά τον σύλλογο, ουδέποτε έχει εξαπατήσει κανέναν, ουδέποτε έχει επιβαρύνει κάποιον οικονομικά κι αυτό φαίνεται και αποδεικνύεται και από τον κόσμο, που τον βοηθά και τον στηρίζει, αλλά και από έγγραφα πάρα πολλά, τα οποία έχουν προσκομιστεί."

"Αντί ο Δήμος να θέλει κανονικά να συνεργαστεί μαζί τους (εθελοντές και φιλοζωικό), δεδομένου ότι θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την ύπαρξη ανθρώπινου δυναμικού, που εθελοντικά θέλει να βοηθήσει, παρ' όλα αυτά, δε συνεργάζεται, δεν επικοινωνεί μαζί τους κι αυτό φαίνεται από το ότι δεν επικοινωνεί και αδιαφορεί να απαντήσει σε επιστολές, που δέχεται όχι μόνο από τον σύλλογο αλλά και από διάφορες άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, πράγμα που πιστοποιείται και αποδεικνύεται."

"Από εκεί και πέρα, έχουμε ένα έγγραφο, το οποίο είναι εμφανώς παραποιημένο, διότι υπάρχουν προβλήματα και μορφολογικά μέσα στο κείμενο αλλά και θέματα συνάφειας του κειμένου. Σαφώς θα κληθεί γραφολόγος για να πιστοποιήσει την κατάσταση αυτή και εννοείται, ότι θα κατατεθεί μήνυση εκ μέρους μας και για πλαστογραφία κατά παντός υπευθύνου του Δήμου, δεδομένου ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιος έχει πλαστογραφήσει το έγγραφο αλλά εκ των πραγμάτων και εκ των εγγράφων, τα οποία είχαν ως προορισμό τον Δήμο συνάγεται αυτοδίκαια, ότι κάποιος από τον Δήμο έχει προβεί στη συγκεκριμένη πλαστογραφία."

"Επιπλέον, μήνυση για χρήση πλαστού εγγράφου από τον κύριο, ο οποίος δημοσίευσε στα τοπικά μέσα το συγκεκριμένο έγγραφο και, σαφώς, μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του συλλόγου, δεδομένου ότι ο σύλλογος ουδέποτε εξαπάτησε κανέναν, ουδέποτε επιβάρυνε κάποιον οικονομικά, πάντα λειτουργεί με γνώμονα τα αισθήματά του για τα ζώα, σαφώς, πράγμα το οποίο και θα υποστηρίξουμε και στο δικαστήριο και αυτό θα συμβεί, όχι για να στοχοποιειθεί ο Δήμος αλλά, κυρίως, για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος, ώστε να μπορέσει να αντιληφθεί τον ρόλο του συλλόγου (...) κι από κει και πέρα θα προχωρήσουμε στις μηνύσεις και δεν υπάρχει κάτι άλλο, το οποίο μπορούμε να συζητήσουμε. Δε χρειάζεται να υπάρχουν διαμάχες, ούτε διάφορες άλλες πρακτικές, οι οποίες αποσυντονίζουν τον κόσμο."

"Σίγουρα η μήνυση, που κατέθεσε χτες ο Δήμος, μόνο προς όφελός μας μπορεί να είναι. Μόνο έτσι μπορούμε να το εκλάβουμε, διότι δίνεται επιτέλους η δυνατότητα στον σύλλογο να ακουστεί και να αποδειχτεί η αλήθεια. (...) Οπότε, σχεδόν τους ευχαριστούμε για τη μήνυση, που υπέβαλαν!"

Δείτε σε  όλη τη Συνέντευξη Tύπου...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.