Επικαιροτητα

ΟΑΕΔ: Επιταγή για δωρεάν κατασκήνωση σε 60.000 παιδιά

Περίπου 60.000 παιδιά εργαζομένων χαμηλόμισθων αλλά και ανέργων γονέων θα μπορέσουν φέτος, να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα δωρεάν κατασκηνώσεων του ΟΑΕΔ

 

 

Οι δικαιούχοι γονείς θα λάβουν την επιταγή επιδότησης δωρεάν φιλοξενίας για την κατασκηνωτική περίοδο 2016, που ξεκινάει το καλοκαίρι με αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (oaed.gr) το επόμενο διάστημα.

 

Σκοπός του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ είναι η ψυχαγωγία των τέκνων χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων για τη διαμονή των παιδιών τους σε παιδικές κατασκηνώσεις με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις.

 

Για την επιδότηση των δικαιούχων - ωφελούμενων η δαπάνη θα ανέρχεται στο ύψος των 28 εκατ ευρώ κατ' ανώτατο όριο σε βάρος του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ) Ως ''Δικαιούχοι'' του προγράμματος ορίζονται οι έχοντες τέκνα, που δεν επιδοτούνται για συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για το έτος 2016:

 

Ειδικότερα δικαιούχοι είναι ασφαλισμένοι/εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, που πραγματοποίησαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με εισφορές πλήρεις ή μειωμένες υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας (συνεισπραττόμενες με τις εισφορές υπέρ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

 

Εργαζόμενες, που έλαβαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας.

 

Άνεργοι, που έλαβαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα). Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών.

 

Διαβάστε περισσότερα στο dikaiologitika.gr

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.