Επικαιροτητα

"Συμφωνίες που δεν τηρούνται δεν είναι συμφωνίες"

"Το μεταναστευτικό είναι κοινό μας πρόβλημα. Δεν είναι πρόβλημα μιας χώρας. Πρέπει να βρούμε μια συλλογική λύση", υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στο κτίριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία.



"Δυστυχώς", τόνισε ο Ελληνας πρωθυπουργός, "υπήρξαν συμφωνίες που δεν υλοποιήθηκαν από όλους. Συμφωνίες που δεν υλοποιούνται δεν είναι συμφωνίες".


Οπως είπε, "περιμένω να έχουμε αποτελέσματα μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενωσης και Τουρκίας για να εφαρμόσουμε το σχέδιο, να μειωθούν οι προσφυγικές ροές".


Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε πως είναι απαραίτητο να καταπολεμηθεί το δίκτυο των διακινητών και να επιταχυνθούν σημαντικά οι διαδικασίες μετεγκατάστασης.


"Στην Ευρώπη έχουμε κάποιες αρχές. Μια από τις ιδρυτικές αρχές είναι η μοιρασιά της ευθύνης και της αλληλεγγύης. Περιμένω να κυριαρχήσουν. Ολοι πρέπει να εφαρμόσουν τις κοινές μας αποφάσεις", κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

 

ΠΗΓΗ:real.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.