Επικαιροτητα

"Δεν μου αρέσει ο πόλεμος, γιατί..." (PHOTOS)

 Ένα θεατρικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής με θέμα Τα βότσαλα της Προσφυγιάς πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης.

 

 

Το εργαστήρι πραγματοποιήθηκε μετά από συνεργασία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Τρίπολης. 

 

Μέσα από τεχνικές της δραματικής τέχνης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία με βιωματικό τρόπο να προβληματιστούν πάνω  στο προσφυγικό ζήτημα, να ευαισθητοποιηθούν και μέσω της ενσυναίσθησης  και να αναλάβουν ενεργό δράση. Επιπλέον τους δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστούν και να εκφραστούν δημιουργικά μέσω της γραφής  παράγοντας δικά τους κείμενα.

 

Τα παιδιά που βρέθηκαν στη βιβλιοθήκη μίλησαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, ενώ έγιναν και γλύπτες με τη βοήθεια των άλλων παιδιών δημιουργώντας γλυπτά για τον πόλεμο και την ειρήνη με τα σώματα τους. 

 

"Δεν μου αρέσει ο πόλεμος, γιατί τα παιδιά μένουν ορφανά", "Δεν μου αρέσει ο πόλεμος, γιατί σκοτώνονται άνθρωποι", "Δεν μου αρέσει ο πόλεμος, γιατί τα παιδιά δεν μπορούν, να ζήσουν ελεύθερα", ήταν μερικές από τις απαντήσεις που έδωσαν τα παιδιά,όταν τους ζητήθηκε να απαντήσουν στο γιατί δεν τους αρέσει ο πόλεμος. Απλες απαντήσεις που αποτυπώνουν με τον πιο ουσιαστικό τρόπο τις σκέψεις τους.

 

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.