Επικαιροτητα

"Στήριξη στον αγώνα των Μεταλλωρύχων για υπογραφή ΣΣΕ"

To ΠΑΜΕ Αρκαδίας στηρίζει τον  αγώνα των Μεταλλωρύχων για την υπογραφή ΣΣΕ.

Δελτίο Τύπου:

"ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ

Tην προκήρυξη πανελλαδικής 3ωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη 13 Ιούνη σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου, προκειμένου να υπογραφεί ΣΣΕ από τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, αποφάσισε ομόφωνα στη συνεδρίασή του στις 5 Ιούνη το ΔΣ της  Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ). Στην περιοχή μας αυτόν τον αγώνα για την υπογραφή ΣΣΕ δίνουν τα σωματεία μέλη της ΟΜΕ στο χώρο της ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Α.Ε.

Το ΔΣ του Σωματείου μας εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την αγωνιστική συμπαράσταση των μελών μας στον Αγώνα των Μεταλλωρύχων για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του κλάδου.

Η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε) αποτελεί κατάκτηση για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας (οκτάμηνα και εργολαβίες). Είναι μια ΣΣΕ που υπογράφεται μέσα σε δύσκολες συνθήκες, με όλους τους μνημονιακούς νόμους να ισχύουν στο ακέραιο, με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ να είναι σε εξέλιξη, δεδομένα που οξύνουν τον ανταγωνισμό για μεγιστοποίηση του κέρδους με πρώτα θύματα τους εργαζόμενους (μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση, τρομοκρατία, ατυχήματα κ.ά.).

Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη, με τον οργανωμένο αγώνα τους, σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της εργοδοσίας, να πετύχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και μέτρα ασφάλειας και υγείας της εργασίας.

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες-Όχι τα κέρδη των λίγων"

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.