Επικαιροτητα

Με στρατό και αστυνομία σφραγίζουν τα σύνορά τους

Έντονη κινητικότητα σε Βουλγαρία και Αλβανία, που ανησυχούν για την εμφάνιση προσφυγικών ροών στα σύνορα τους, μετά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

 

 

Η Βουλγαρία ανέπτυξε ήδη στρατιωτικές δυνάμεις στα νότια σύνορά της, ενώ τη φρούρηση της συνοριογραμμής της Αλβανίας με την Ελλάδα αναλαμβάνουν από αύριο Ιταλοί καραμπινιέροι.

 

Ενώπιον του ενδεχόμενου να στραφούν οι ροές προς την Αλβανία και από εκεί για την Ευρώπη μέσω Ιταλίας ή Μαυροβουνίου, οι ιταλικές αρχές οργανώνουν την άμυνα τους στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Είναι η πρώτη φορά, από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του '40, που αναπτύσσονται στα ελληνοαλβανικά σύνορα ένοπλα ιταλικά τμήματα.

 

Το κλείσιμο των συνόρων με επακόλουθο τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας ανακοινώθηκε και με επίσημο τρόπο από τον Ολλανδό υπεύθυνο για τη Μετανάστευση, μετά τη χθεσινή Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε.

 

''Ο διάδρομος των Δυτικών Βαλκανίων έκλεισε'', δήλωσε ο κ. Ντάικοφ, ενώ πρόσθεσε, ότι ''τώρα πρέπει, να σταθούμε στο πλευρό της Ελλάδας'' με μετεγκαταστάσεις και ανθρωπιστική βοήθεια. 

 

Πηγή εφημερίδα: "Η Καθημερινή"

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.