Επικαιροτητα

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Πρόσφυγες σε Λυγουριό και Πόρτο Χέλι

Τουλάχιστον 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες μεταφέρθηκαν σήμερα με πούλμαν από το λιμάνι του Πειραιά σε οργανωμένα κέντρα και ξενοδοχεία προσωρινής φιλοξενίας, σε μια προσπάθεια να αποσυμφορηθούν οι χώροι προσωρινής στέγασης που έχει διαθέσει ο ΟΛΠ.



Συγκεκριμένα, 686 άτομα μεταφέρθηκαν με πούλμαν σε κέντρο οργανωμένης φιλοξενίας σε πρώην στρατόπεδο στη Μαλακάσα, ενώ άλλα 155 άτομα σε ξενοδοχεία στο Πόρτο Χέλι, στο Λυγουριό και στον Ισθμό της Κορίνθου.


Στο Λυγουριό 52 άτομα μαζί με τα μικρά παιδιά διαμένουν στο ξενοδοχείο Αλκυών. Στο Πόρο Χέλι αν και η ενημερωση που έχουμε αναφέρει πως μεταφέρθηκαν και εκεί πρόσφυγες, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το ονομα του ξενοδοχείου στο οποίο βρήκαν στέγη.


Το μεσημέρι τρία πούλμαν μετέφεραν 162 μετανάστες και πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στην Κόνιτσα.


Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, σήμερα ή αύριο δύο ομάδες από τον ΟΗΕ θα βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, σε προκατοικισμό, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες για τα δικαιώματά τους στους πρόσφυγες και μετανάστες, για το πώς μπορούν να αιτηθούν άσυλο, ή αν κάποιοι επιθυμούν να γυρίσουν στις χώρες καταγωγής τους, πώς μπορεί να γίνει αυτό.


Παράλληλα, σύσκεψη υπό την προεδρία της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου με τους δημάρχους του λεκανοπεδίου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Περιφέρεια.


Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δήμαρχοι αναγνώρισαν το πρόβλημα που υπάρχει με τη διαχείριση των προσφυγικών ροών και εξέφρασαν τη βούληση να εμπλακούν στη διαδικασία με δική τους πρωτοβουλία. Μάλιστα, κάποιοι πρότειναν χώρους για τη φιλοξενία των μεταναστών και των προσφύγων, ενώ αναμένεται όλοι οι δήμοι αφού προχωρήσουν σε καταγραφή των διαθέσιμων χώρων και κτιρίων να υποβάλλουν γραπτό υπόμνημα προς την Περιφέρεια.


Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής αναμένεται να ζητήσει από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις που να δίνουν το δικαίωμα στην τοπική αυτοδιοίκηση για ενεργή εμπλοκή της στη συγκεκριμένη διαχείριση των μεταναστών στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.


Τέλος, εκφράστηκε η άποψη από τους δημάρχους, η κεντρική αποθήκη που έχει δημιουργηθεί στο τάε κβον ντο για την ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες να λειτουργήσει ως κεντρικός σταθμός διαχείρισης για όλα τα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

 

ΠΗΓΗ:argolikeseidhseis.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.