Επικαιροτητα

Παρουσίαση προγραμμάτων ΕΣΠΑ από το ΤΕΕ Πελοποννησου (VIDEO)

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Πελοποννήσου πραγματοποίησε σήμερα,16 Μαρτίουστο ξενοδοχείο "Μαίναλο",ημερίδα με θέμα "Μηχανικοί και ΕΣΠΑ 2014-2020: όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις".

 

Το πρόγραμμα αυτό έχει σκοπό να στηρίξει κυρίως τους νέους μηχανικούς ως ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και ήδη υφιστάμενους. Για τους αυτοαπασχολούμενους η χρηματική ενίσχυση είναι έως 25.000 ευρώ ενώ για τις νεοφυείς επιχειρήσεις είναι έως 60.000 ευρώ. 

 

Όπως ανέφερε ο κύριος Καισμαρίδης Δημήτρης, μηχανολόγος μηχανικός και ομιλητής της παρουσίασης του ΕΣΠΑ, πρόκειται για μία σχετικά εύκολη διαδικασία καθώς οι αιτήσεις ,θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά κάτι που είναι καινούργιο σε σχέση με παλαιότερα προγράμματα του ΕΣΠΑ με καταληκτική ημερομηνία 14 Απριλίου.

 

Το τεχνικό επιμελητήριο πρόκειται να στηρίξει τους νέους αυτοαπασχολούμενους μηχανολόγους μηχανικούς, ώστε οι αιτήσεις των υποψηφίων να έχουν μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας και να γίνουν με το χαμηλότερο κόστος ως προς την καταγραφή και την τελική υποβολή τους. 

 

Πιο συγκεκριμένα  όσοι από τους νέους μηχανικούς έχουν κάνει έναρξη από το 2011 και μετά το συγκεκριμένο ΕΣΠΑ δίνει την δυνατότητα της χρηματικής ενίσχυσης , τώρα ειδικά που ο κλάδος περνάει κρίση καθώς οι δραστηριότητες των μηχανικών έχουν περιοριστεί σημαντικά. «Οι μηχανικοί σήμερα είναι σε τόσο δύσκολη θέση που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις ασφαλιστικές τους εισφορές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καισμαρίδης. 

 

Ακολουθεί βίντεο...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.