Επικαιροτητα

Κρέμασαν πανό στο βράχο της Ακρόπολης

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο βράχο της Ακρόπολης.


Σήμερα, 18 Μαρτίου, ημέρα συνόδου κορυφής της Ε.Ε για την προσφυγική κρίση, πραγματοποιήθηκε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο βράχο της Ακρόπολης, με ανάρτηση πανό ενάντια στα κλειστά σύνορα.


Το μήνυμα της δράσης:


"Απέναντι στη λογική της Ευρώπης φρούριο εμείς προτάσσουμε την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά. Εδώ και μήνες σύσσωμη η ελληνική κοινωνία πρωτοστατεί σε ένα πρωτόγνωρο κίνημα αλληλεγγύης στα νησιά και τις πόλεις. Η κοινωνική πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία Safe Passage- Stop WARS υπερασπίζεται το δικαίωμα των προσφύγων στη ζωή και την αξιοπρέπεια. Αγωνιζόμαστε για να υπάρξει ασφαλής δίοδος για όλους τους πρόσφυγες, για όλους τους κατατρεγμένους που βιώνουν τον πόλεμο και έρχονται αντιμέτωποι με το θάνατο.

 

Να νικήσει η ζωή, να νικήσει η αλληλεγγύη ενάντια στις ακροδεξιές φωνές της Ευρώπης, ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό. Η Ευρώπη δεν έχει δικαίωμα να καταπατήσει την συνθήκη της Γενεύης και τις διεθνείς συμβάσεις που προστατεύουν τους πρόσφυγες.


Αλληλεγγύη-Ισότητα-Δημοκρατία".

 

ΠΗΓΗ:protothema.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.