Επικαιροτητα

winamp wmp real qt

ΦΟΔΣΑ: Στις "ράγες" οι πρόσθετοι σταθμοί μεταφόρτωσης

Συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

Ο κ. Γραφάκος εξέφρασε την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης στην υλοποίηση της κατασκευής των πρόσθετων σταθμών μεταφόρτωσης και σύντομα πρόκειται με πρωτοβουλία του να υπάρξει πρόσκληση για υποβολή σχετικής πρότασης από το ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.

Αντικείμενο της χθεσινής συνάντησης εργασίας, που έγινε στα γραφεία του ΦΟΔΣΑ στην Καλαμάτα, αποτέλεσε η ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα για την εξέλιξη της υλοποίησης των έργων διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου: "Αναφέρθηκε η ετοιμότητα του Φορέα για τη συμμετοχή στη λειτουργία του μεγάλου αυτού έργου και επιπλέον παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός των πρόσθετων Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και ο προϋπολογισμός τους, που εκπονήθηκε από το δίκτυο Δήμων ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ για λογαριασμό του ΦΟΔΣΑ.

Οι πρόσθετοι σταθμοί Μεταφόρτωσης πρόκειται να λειτουργήσουν συμπληρωματικά μειώνοντας το μεταφορικό κόστος των Δήμων προς τα κεντρικά σημεία υποδοχής των απορριμμάτων.

Το σύνολο των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού των σταθμών πρόκειται να χρηματοδοτήσει, όπως έχει δεσμευθεί, η πολιτεία από κρατικούς πόρους. Τη λειτουργία των πρόσθετων σταθμών μεταφόρτωσης θα αναλάβει ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, ενώ το σχεδιασμό του έργου έχει αναλάβει το δίκτυο Δήμων ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ. 

Ο ΦΟΔΣΑ ενημέρωσε το Γενικό Γραμματέα ότι έχουν υπογραφεί όλες οι συμβάσεις με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη λειτουργία του έργου, ότι είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η άμεση λειτουργία του για να αποσυμφορηθεί η Πελοπόννησος και να λυθεί το οξύτατο πρόβλημα των απορριμμάτων και παράλληλα του ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ένταξης των προτάσεων που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο περιβάλλοντος για τη δημιουργία των πράσινων σημείων στους Δήμους.

Ο Γενικός Γραμματέας από την πλευρά του αφού ενημερώθηκε, ανέφερε ότι στηρίζει την υλοποίηση της κατασκευής των πρόσθετων σταθμών μεταφόρτωσης και σύντομα πρόκειται με πρωτοβουλία του να υπάρξει πρόσκληση για υποβολή σχετικής πρότασης από το ΦΟΔΣΑ. 

Σημείωσε με ενδιαφέρον την προσέγγιση του κόστους λειτουργίας και μεταφοράς εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη συγκεκριμένη δουλειά. 

 

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι ξεκινάει διαδικασία τροποποίησης του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) με ρεαλιστικότερη προσέγγιση και ιδαίτερη έμφαση στα προγράμματα των μπλέ και καφέ κάδων".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.