Επικαιροτητα

Οι Αδέσμευτοι για τις εκλογές στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να προσέλθουν στις κάλπες.

Aγαπητές-οι συνάδελφοι της ΔΔΕ Αρκαδίας

Στο κατώφλι της νέας εκλογικής αναμέτρησης για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, νιώθουμε την ανάγκη να σας εκφράσουμε μερικές σκέψεις και προβληματισμούς μας.

Αρχικά σας ευχαριστούμε γιατί ένα μεγάλο τμήμα από σας, μας εμπιστεύτηκε και μας στηρίζει από την συγκρότησή μας το 2013 μέχρι σήμερα και μάλιστα τα δυο τελευταία χρόνια μας ανέδειξε δεύτερη δύναμη και στο προεδρείο το 2017 για πρώτη φορά!

Οι πάγιες θέσεις μας για την ανάγκη να δώσουμε μάχες για την σκληρή και διαρκώς υποβαθμισμένη καθημερινότητα των συναδέλφων, μαζί με την πλήρη αντίθεσή μας στην ύπαρξη των πολιτικά καθοδηγούμενων παρατάξεων, μας καθιστούν ξεχωριστούς μεταξύ των υποψηφίων για την ΕΛΜΕ αλλά γι΄αυτούς ακριβώς τους λόγους, οι υπόλοιπες παρατάξεις μας πολεμούν από κοινού.

Στον συνδυασμό μας είμαστε μάχιμοι καθηγητές της τάξης και γνωρίζουμε πολύ καλά την πραγματικότητα που βιώνει η βάση, αντιμετωπίζουμε μαζί σας την έλλειψη στήριξης από το υπουργείο και τις διοικητικές δομές του, τα προβλήματα από την έλλειψη καθηγητών, την έλλειψη πόρων και μέσων στα σχολεία μας, τις δυσχέρειες στη λειτουργία των κτηρίων και το βασικότερο:την οικονομική μας αφαίμαξη τα χρόνια των μνημονίων.

Η πραγματικότητα της χρονιάς που πέρασε:Μετά από μια επιτυχημένη θητεία των Αδεσμεύτων στο προεδρείο του ΔΣ πρόπερσι(το βεβαιώνουν τα πρακτικά των συνεδριάσεων,οι πρωτοβουλίες που πήραμε,οι κινητοποιήσεις και η ξεχωριστή ημερίδα),ήρθε πέρυσι η θητεία της ΔΑΚΕ να βάλει πάλι την ΕΛΜΕ στην ανυπαρξία και στο σκοτάδι, αφού μόνο «τρέχοντα» (;;;) θέματα έφερναν στο ΔΣ!!!

Για αναλογικό προεδρείο δεν έγινε καν συζήτηση από ΔΑΚΕ, αφού ήξερε πως έχει την τέταρτη ψήφο της επανεμφανιζόμενης πασοκικής παράταξης (ΠΕΚ). Οι άλλοτε σκληρά αντιμαχόμενες δυνάμεις τα βρίσκουν πλέον σε όλα.

Το ΠΑΜΕ με επιλεκτική αγωνιστική διάθεση,με τη δογματική προσκόλληση στις κομμουνιστικές κορώνες ενάντια στο  κεφάλαιο και οι συριζο-αριστερές κινήσεις (ΕΑΚΚ) χωρίς καμμιά πρόταση διαφοροποίησης, ζαλισμένες από την απώλεια της εξουσίας.

Ζητάμε να προσέλθετε όλοι σε αυτή την αναμέτρηση γιατί ο κλάδος μας δεν έχει από καιρό την πολυτέλεια των αναβολών και της αδράνειας. Δώστε με την ψήφο σας την απάντηση στους γνωστούς κύκλους που κατάφεραν κάτι «εξαιρετικό» στο νομό μας: να είναι οι δυο αιρετοί του ΠΥΣΔΕ και μέλη συγχρόνως στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με αποτέλεσμα, κάθε συνάδελφος (και υπήρξαν αρκετοί φέτος) που είχε παράπονα από τις αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ, να μην έρχεται στην ΕΛΜΕ να κοινοποιήσει το θέμα του.Οι διακριτοί ρόλοι του συνδικαλιστή και του εκπροσώπου στη διοίκηση,αλλοιώθηκαν.

Μην ξεγελιέστε από τις αλλαγές σε ονόματα και σχήματα εφόσον είναι πάντα κάτω από κομματική ομπρέλα, παίρνουν κατευθυντήριες γραμμές και αλλάζουν περιστασιακά θέσεις -συμμαχίες.

Δώστε στους  αδέσμευτους τη δυνατότητα να σας εκπροσωπήσουν και πάλι,εκδηλώστε την πιθανή προτιμησή σας νάρθετε στο ανοιχτό ψηφοδέλτιό μας και με τη μαζική συμμετοχή σας, αποδώστε ευθύνες σε όσους τους ανήκουν.Οι υπόλοιπες παρατάξεις απεύχονται την αθρόα προσέλευση στη γενική συνέλευση  αλλά και τον μεγάλο αριθμό του εκλογικού σώματος γιατί τότε τα πράγματα γίνονται ανεξέλεγκτα γι’αυτούς….. 

..Σκολειὰ χτίστε….. κι ὁ δάσκαλος, ποιητὴς    .......    καὶ τὰ βιβλία νὰ εἶναι σὰν τὰ κρίνα…..Κ.ΠΑΛΑΜΑΣ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.