Επικαιροτητα

ΤΡΙΠΟΛΗ: Σε 1ο,3ο Γυμνάσιο μάθημα τα προσφυγόπουλα

Έναν μακρύ κατάλογο με 1.314 σχολεία όλης της χώρας έχει συντάξει το υπουργείο Παιδείας για να φοιτήσουν προσφυγόπουλα.

Μεταξύ αυτών και σύμφωνα με το φύλλο εφημερίδας της κυβερνήσεως, που δημοσιεύτηκε στις 8 Οκτωβρίου και φέρει την υπογραφή της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, 304 είναι τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας, στα οποία θα κάνουν μάθημα τα προσφυγόπουλα. 

Στην Πελοπόννησο έχουν επιλεγεί συνολικά 6 σχολεία εκ των οποίων τα δύο βρίσκονται στην Τρίπολη. Συγκεκριμένα, το 1ο και το 3ο ημερήσιο Γυμνάσιο Τρίπολης είναι τα δύο σχολεία που θα φιλοξενήσουν εφέτος προσφυγόπουλα σύμφωνα με τη σχετική απόφαση.

Από την κατανομή των σχολείων, όπως αναφέρει το Star, σε ολόκληρη την επικράτεια, καταλαβαίνουμε πως η κυβέρνηση έχει ήδη καταλήξει σε ποιες περιοχές θα εγκατασταθούν πρόσφυγες από τα νησιά του Αιγαίου, τα οποία έχουν κυριολεκτικά φρακάρει.

Στο λεκανοπέδιο περιλαμβάνονται συνολικά 349 σχολεία: Δεκάδες στο κέντρο της πρωτεύουσας, στον Πειραιά και σε όλους τους γειτονικούς δήμους. Σε όλη τη Δυτική Αθήνα και στα νότια προάστια, όπως στου Ζωγράφου, στην Καισαριανή και τον Βύρωνα.

Όμως όλοι οι νομοί, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση, θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένης της Θράκης, αλλά και της Κρήτης, καθώς και των τεσσάρων μεγάλων νησιών του Ιονίου πελάγους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε όλο το ΦΕΚ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.