Επικαιροτητα

Ξεμπλοκάρουν οι εξετάσεις για τον HIV

Το πρώτο βήμα για την επανέναρξη των εξετάσεων επιβεβαίωσης της διάγνωσης του HIV υλοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή (20/12) στον ΕΟΔΥ, με την υπογραφή των Προγραμματικών Συμβάσεων Συνεργασίας με τα Κέντρα Αναφοράς/ Εξειδικευμένα Εργαστήρια HIV/AIDS.

Παρουσία του Υπουργού Υγείας υπογράφηκαν στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας οι συμβάσεις που δίνουν το «πράσινο φως» για τη χρηματοδότηση των Κέντρων Αναφοράς, προκειμένου να προμηθευθούν τα απαραίτητα αντιδραστήρια για τη διενέργεια κρίσιμων εξετάσεων για την HIV λοίμωξη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αριστοτέλους, με την υπογραφή των συμβάσεων, επιλύονται τα σοβαρά προβλήματα που, επί σειρά ετών, παρεμπόδιζαν τη δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και επιβεβαίωσης νέων περιστατικών και τη διενέργεια εξετάσεων για τη μέτρηση ιικού φορτίου και τον έλεγχο γονοτυπικής αντοχής στην αντιρετροϊκή θεραπεία.

«Ένα πρόβλημα των τελευταίων 3,5 ετών, που λύνεται σήμερα με την υπογραφή των συμβάσεων με τα Κέντρα Αναφοράς σε όλη τη χώρα, έτσι ώστε η δημόσια δωρεάν υγεία, την οποία προτάσσουμε ως πρώτη προτεραιότητα. Χωρίς διακρίσεις, χωρίς στίγμα για κανέναν συνάνθρωπό μας, το ελληνικό Κράτος, το Υπουργείο Υγείας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, αντιμετωπίζουν τους πάντες με ισότητα, με διακριτικότητα και στο πλαίσιο του νόμου», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.