Επικαιροτητα

Καμπανάκι λόγω της εποχικής γρίπης: Δύο νέα σοβαρά κρούσματα

Tο καμπανάκι του κινδύνου λόγω της εποχικής κρούουν οι Έλληνες επιστήμονες. 

Την τελευταία εβδομάδα έγινε γνωστό πως καταγράφηκαν δύο νέα σοβαρά περιστατικά γρίπης με νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Μετά τα συγκεκριμένα περιστατικά η δραστηριότητα της γρίπης «αναβαθμίστηκε» από «πολύ χαμηλή» - όπως τη χαρακτήριζαν έως τα Χριστούγεννα οι ειδικοί επιστήμονες - σε «χαμηλή».

Οι επισκέψεις σε γιατρό από ασθενείς με συμπτώματα γρίπης παραμένουν κοντά στο 1%, (όταν στην κορύφωση της επιδημίας συνήθως φτάνουν στο 10%), στις ηλικίες άνω των 65 ετών παρουσιάζουν μία σχετική αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα αγγίζοντας το 2%.

Οι ειδικοί επιστήμονες όπως αναφέρει σε σχετικό της ρεπορτάζ η εφημερίδα «Καθημερινή» αναμένουν, με βάση την εμπειρία προηγούμενων ετών αλλά και τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, περαιτέρω αύξηση των περιστατικών το επόμενο διάστημα.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.