Επικαιροτητα

"Τρέχουν" οι εξελίξεις για τα απορρίμματα

Πήρε ΦΕΚ η πράξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης εκτάσεων στην Αρκαδία.

"Πολύ σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της διαχείρισης των απορριμμάτων” χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως -την Τρίτη 14 και τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου- των πράξεων κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης εκτάσεων σε Αρκαδία και Λακωνία, οι οποίες θα φιλοξενήσουν υποδομές του συστήματος κεντρικής διαχείρισης των σκουπιδιών της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, η πράξη που αφορά την έκταση 278.103,70 τ.μ. στην Αρκαδία (Ραψομάτη), για την κατασκευή ΜΕΑ – ΧΥΤΥ (μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων και χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων), δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου (Τεύχος Δ΄, φύλλο 1).

Η πράξη που αφορά την έκταση 91.050,96 τ.μ. στη Λακωνία (Ξηροκαμπιά της ΔΚ Σκάλας), για την κατασκευή ΜΕΑ – ΧΥΤΥ, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ σήμερα Τρίτη 14 Ιανουαρίου (Τεύχος Δ΄ φύλλο 2).

"Βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η εφαρμογή της οποίας θα σημάνει την απαλλαγή της από την ντροπή των σκουπιδιών και των χωματερών" σημείωσε ο Π. Νίκας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.