Επικαιροτητα

Ο δήμος Τρίπολης τιμά τον Αρκά ιδρυτή του 1ου σχολείου της Αμερικής!

Κοινή συνέντευξη Τύπου Τζιούμη-Ταλαγάνη με αφορμή εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη ενός επιφανούς Αρκάδα.

Ο  Δήμαρχος Τρίπολης έχει την τιμή να σας προσκαλέσει σε συνέντευξη τύπου που αφορά την τιμητική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος σε συνεργασία με τον κ. Ταλαγάνη Δημήτρη, αφιερωμένη στη μνήμη ενός επιφανούς Αρκάδα που έζησε στα μέσα του 18ου αιώνα (1700-1800). 

Ιδρυτής του πρώτου σχολείου της Αμερικής και δάσκαλος των Ελληνοπαίδων της εποχής. Η εκδήλωση αυτή  είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια της επανάστασης και θα γίνει στις  22/01/2020, με τίτλο: «ο Ιωάννης Γιαννόπουλος μετά από 250 χρόνια ταξιδεύει για δεύτερη φορά στην Αμερική έχοντας νικήσει για πάντα το χρόνο και έχοντας συνομιλήσει με την ιστορία. Ο Ιωάννης Γιαννόπουλος είναι ένας κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα της διασποράς που κράτησε άσβεστη τη φλόγα η οποία οδήγησε στο μεγάλο γεγονός της Εθνικής Παλιγγενεσίας».

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 17-01-2020 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης και ώρα 12.30μμ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.