Επικαιροτητα

Αυτοψία Λαγού στο Ελαιοχώρι (video-photos)

Επισκέφθηκε και το πετρόχτιστο σχολείο του χωριού που έπεσε θύμα βανδάλων!

Επίσκεψη στο Ελαιοχώρι πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης κ. Γ.Λαγός, με αφορμή κάποια συνθήματα, «βανδαλισμούς» όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος, που γράφτηκαν στο παλαιό δημοτικό σχολείο του χωριού.

Εκεί συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Μέγγο Ιωάννη και συζήτησαν και άλλα θέματα που αφορούν την περιοχή. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο πέρα από το ότι θα πρέπει να σβηστούν τα συνθήματα από το σχολείο γιατί όπως είπε είναι απρέπεια, το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα του χωριού είναι η αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων, ένα πρόβλημα που, όπως είπε, υφίσταται από το 1916 παρότι υπάρχουν νέοι που θέλουν να γυρίσουν και να καλλιεργήσουν τα χωράφια των παππούδων τους. 

Ο κ. Αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι οι συμφωνίες του Δημάρχου εκτελούνται στο έπακρο και όποια υπόσχεση έχει δοθεί από τη Δημοτική Αρχή θα πραγματοποιηθεί και θα αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας ενημέρωσε τον κ. Λαγό ότι με πρωτοβουλία του κ. Δ. Σκλημπόσιου και με την όποια βοήθεια του τοπικού συμβουλίου έχει σχεδιαστεί και μάλιστα έχει εγκριθεί ένα ποσό ούτως ώστε το σχολείο να γίνει ένα σύγχρονο μουσείο Ελιάς και Σιδηροδρόμου. Επ’ αυτού ζήτησε και τη βοήθεια του Δήμου γιατί θα είναι κάτι θετικό για το χωριό.

Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης κ. Λαγός και ο Πρόεδρος της Κοινότητας του Ελαιοχωρίου κ. Μέγγος παραβρέθηκαν σε σημεία όπου εκτελούνταν εργασίες αποκατάστασης ζημιών αγροτικών δρόμων από μηχανήματα του Δήμου. Ο Πρόεδρος επανέλαβε ότι ελπίζει σε μια σοβαρή εργολαβία για να αποκατασταθούν οι αγροτικοί δρόμοι και να καλλιεργηθούν και ελιές στις οποίες δεν υπάρχει πρόσβαση σήμερα.

Κλείνοντας την επίσκεψή του ο κ. Λαγός τόνισε ότι δουλειά του Δήμου είναι να βοηθάει όλες τις περιοχές και έχει ήδη ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια για να φτιαχτούν οι αγροτικοί δρόμοι, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κανελλόπουλο και με συνεργεία του Δήμου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την επίσκεψη

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.