Επικαιροτητα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας

Το 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, με πρωτοβουλία του Καθηγητή Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Γεωργίου Παπαθεοδωρίδη.Ο Δήμαρχος, μιλώντας στους δημοσιογράφους σήμερα Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015, ευχαρίστησε τον Καθηγητή Παπαθεοδωρίδη, τονίζοντας ότι "σ’ αυτόν οφείλεται το 35ο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας, το οποίο ξεκινά σήμερα το βράδυ στην Καλαμάτα από το Μέγαρο Χορού. Και να ευχαριστήσω, επίσης, θερμά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο και για τη διοργάνωση εκδηλώσεων στο Πνευματικό Κέντρο, με κυριότερο το ομοίωμα του παχέος εντέρου, όπου όλοι οι συμπολίτες μπορούν να επισκεφθούν το χώρο και να δουν παθήσεις που συνδέονται με το συγκεκριμένο ζωτικό όργανο".


Ο Δήμαρχος σημείωσε, ακόμη, ότι ειδικοί επιστήμονες θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού, "θα έρθουν σε επαφή με τον κόσμο που αντιμετωπίζει προβλήματα, ιδιαίτερα στον τομέα με τον οποίον ασχολούνται και τους ευχαριστώ επιπλέον και γι’ αυτό, πέρα από την προβολή της πόλης και τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που θα υπάρξουν, από την παρουσία εδώ εκατοντάδων επιστημόνων και των συνοδών τους".


ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ


ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Υπενθυμίζεται πως η Εθνική Επιτροπή για την Πρόληψη του Καρκίνου Παχέος Εντέρου διοργανώνει στην Καλαμάτα διήμερη εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και τη μεγάλη αξία της κολονοσκόπησης για την πρόληψη της ασθένειας. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή, 10 και 11 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο της καμπάνιας "Ενημερώσου – Δράσε – Πρόλαβε τον Καρκίνο Παχέος Εντέρου – Η κολονοσκόπηση σου σώζει τη ζωή".


Σε ειδικό περίπτερο, εντός του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, από τις 10.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα του Σαββάτου και της Κυριακής, θα διανέμεται έντυπο υλικό για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου και για την αξία της κολονοσκόπησης, θα προβάλλεται σε μεγάλη οθόνη σχετικό ενημερωτικό βίντεο, ενώ οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε κατασκευή προσομοίωσης του παχέος εντέρου, στο εσωτερικό της οποίας απεικονίζονται οι βλάβες που σχετίζονται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, όπως εμφανίζονται στην κολονοσκόπηση.


Τα εγκαίνια του περιπτέρου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στις 10.00 το πρωί.

 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ


Επιπλέον, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, από τις 11.00 έως τις 13.15, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για συνηθισμένα γαστρεντερολογικά προβλήματα καθώς και για το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου παχέος εντέρου, στο ξενοδοχείο Elite City Resort, όπου θα διεξάγεται το 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας.

ΠΗΓΗ:kalamata.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.