Επικαιροτητα

Ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία για τον κορωνοϊό

Οδηγίες και για αλλοδαπούς σε 6 γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά, αλβανικά, αραβικά και φαρσί)

Ενημερωτική εκστρατεία για τον κορωνοϊό έχει ξεκινήσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με τίτλο “Δεν φοβόμαστε-Προστατευόμαστε/ Ασπίδα μας, η γνώση”.

Γι’ αυτό το σκοπό, σε ειδικό πλαίσιο στην ιστοσελίδα www.civilprotection.gr έχει συμπεριλάβει:

-Ψηφιακό έντυπο με 19 Ερωτήσεις-Απαντήσεις για τον κορωνοϊό

-Ψηφιακή έκδοση 8 Οδηγιών

-Μετάφραση της ψηφιακής έκδοσης των 8 οδηγιών σε έξι γλώσσες – αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά, αλβανικά, αραβικά και φαρσί (περσικά)

ώστε όλοι όσοι διαμένουν προσωρινά ή μόνιμα στην ελληνική επικράτεια να έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστη πληροφόρηση για τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας.

Ειδικότερα, η ΓΓΠΠ, σε απόλυτη συνάρτηση με τη βάση πληροφοριών και ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και με σκοπό την παροχή έγκυρης ενημέρωσης στους πολίτες, προχώρησε, στην έκδοση 8 Οδηγιών για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τη νόσο COVID-19.

Από σήμερα, το υλικό αυτό βρίσκεται στη διάθεση του κοινού σε έξι γλώσσες -αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά, αλβανικά, αραβικά και φαρσί (περσικά)- ώστε όλοι όσοι διαμένουν προσωρινά ή μόνιμα στην ελληνική επικράτεια να έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστη πληροφόρηση για τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας από τον κορωνοϊό.

Τέλος, η ΓΓΠΠ βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με το γραφείο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Αθήνα, στον οποίο απέστειλε τις οδηγίες, καθώς και με το υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να ενημερωθούν οι ξένες Πρεσβείες που εδρεύουν στη χώρα μας.

Τις οδηγίες στα ελληνικά που περιλαμβάνονται στο έντυπο της ΓΓΠΠ με τις 19 Ερωτήσεις – Απαντήσεις για τον κορωνοϊό μπορείτε να τις δείτε εδώ:

Οδηγίες για τον Κορωνοϊό

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.