Επικαιροτητα

Προβληματισμός για την ιχνηλασιμότητα του κορωνοϊού

Ψυχραιμία και τύχη είναι τα δύο ζητούμενα την επόμενη ημέρα που ο κορωνοϊός χτύπησε την πόρτα της γείτονος Ηλείας.

Ψυχραιμία για την αντίδραση των πολιτών χωρίς ακραίες εκφάνσεις που πολλές φορές απορρέουν από τον φόβο και την άγνοια απέναντι στον ιό και τύχη σε ότι αφορά την διάδοσή του.

Η Ηλεία είναι δυστυχώς ένας νομός με προβληματικό υγειονομικό υπόβαθρο, όχι μόνο λόγω των αποδεκατισμένων υγειονομικών υπηρεσιών με νοσηλευτικές μονάδες που χρόνια τώρα αντιμετωπίζουν σημαντικά λειτουργικά προβλήματα.

Στο νομό κατοικούν μεγάλες ομάδες πληθυσμού που δεν ακολουθεί τους βασικούς υγειονομικούς κανόνες λόγω των συνθηκών διαβίωσης αλλά και της παιδείας. Χιλιάδες ΡΟΜΑ και αλλοδαποί εργάτες γης, που ζουν σε καταυλισμούς διάσπαρτους ανά το νομό και που αποτελούν τμήμα της τοπικής κοινωνίας θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν διάδρομο για να διεισδύσει περισσότερο ο κορωνοϊός.

Ένα βασικό σημείο ανησυχίας των υγειονομικών αρχών της χώρας από χθες το μεσημέρι, όπως το εντοπίσαμε στη διάρκεια του ρεπορτάζ, είναι η ιχνηλασιμότητα του κορωνοϊού στην Ηλεία. Δηλαδή η διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει ο ιός μέσα από το πρώτο επίσημο κρούσμα και τα υπόλοιπα ύποπτα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε τη συνέχεια

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.