Επικαιροτητα

Κορωνοϊός: "Έρχονται" αυστηρότερα μέτρα πρόληψης

"Προβληματισμός" στην Κυβέρνηση από το συνωστισμό σε super markets αλλά και σε ανοικτούς χώρους το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τη σύσκεψη Κυβερνητικών παραγόντων με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 14 Μαρτίου 2020, ημέρα Σάββατο, πρώτη ημέρα εφαρμογής των πρωτόγνωρων μέτρων πρόληψης για την πανδημία που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, η τήρηση των μέτρων θα εξασφαλίζεται με συνεχείς ελέγχους και, πιθανώς, να "προχωρήσουμε" σε μέτρα ακόμα πιο ριζικά.

Συνεδριάζει εκτάκτως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανώτατο διοικητικό όργανο της Ελλαδικής Εκκλησίας θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 και αναμένεται ν' αποφασίσει την αναστολή λειτουργίας των Ιερών Ναών για, τουλάχιστον, δυο εβδομάδες. 

Συνεχής ενημέρωση των πολιτών για την "πορεία" της πανδημίας

Αρχής γενομένης από αύριο, 15ης Μαρτίου 2020, θα υπάρχει, σε καθημερινή βάση, ενημέρωση των πολιτών από τον ειδικό σύμβουλο του Υπουργείου Υγείας κ. Τσιόδρα και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαρδαλιά. 

Περιορισμός σε super markets

Αναμένεται να συσταθεί στις επιχειρήσεις να μην επιτρέπουν την ανεξέλεγκτη, ταυτόχρονη παρουσία καταναλωτών εντός των συγκεκριμένων χώρων αλλά να επιβάλουν κανόνες ως προς αυτό, σύμφωνους με τον χώρο που καταλαμβάνουν. Θα ζητηθεί δε από τις επιχειρήσεις να ελέγχουν οι ίδιες την εφαρμογή των μέτρων.

"Ατομική ευθύνη" ζητά ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Ο κ. Μητσοτάκης, που συμμετέχει μάλιστα, μαζί μ' άλλους "επώνυμους" και σε διαδικτυακή καμπάνια με σκοπό να προτρέψει τους Έλληνες να "μείνουν σπίτι", εστιάζει πολύ στο γεγονός της συμμόρφωσης των πολιτών με τα μέτρα πρόληψης εναντίον του κορωνοϊού. Δεν απέκλεισε την υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης. 

Σ΄εφαρμογή από Δευτέρα ο νέος σχεδιασμός των Υπηρεσιών Υγείας

Στις 16 Μαρτίου 2020, θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται στην Ελλάδα ο κεντρικός, "στρατηγικός" σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Κύρια στοιχεία θα είναι η δημιουργία "Κέντρων Υγείας" στις πρωτεύουσες κάθε Νομού που θα λειτουργούν ως βασικοί άξονες ελέγχου των ύποπτων κρουσμάτων. Στόχος η αποφυγή "συμφόρησης" στα Νοσοκομεία, με τα τελευταία ν' αναλαμβάνουν μόνο τα σοβαρά, επιβεβαιωμένα περιστατικά ασθενείας από τον Covid 19.

Η κεντρική φωτογραφία, φυσικά, από την Ιταλία που "δοκιμάζεται" πολύ σκληρά από την πανδημία

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.