Επικαιροτητα

Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα...

Για ακόμα μια φορά οι αναθέσεις της ΔΕΥΑΤ βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής και γεννούν ερωτήματα...

 

Το ιστορικό...

 

Σε νέες αναθέσεις λοιπόν προχώρησε η ΔΕΥΑΤ στις 31 Μαρτίου, για εργασίες που θα γίνουν σε Τρίπολη και Κανδήλα και πιο συγκεκριμένα για τα εξής έργα:

 

• Μεταφορές παροχών ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Κανδήλας – δαπάνη 20.000 ευρώ συν ΦΠΑ.

• Επισκευές αντλιοστασίων στην Δημοτική Ενότητα Τρίπολης – δαπάνη 20.000 ευρώ συν ΦΠΑ.

• Αντικατάσταση αποχετευτικού δικτύου στην οδό Σταματίου Βούλγαρη – δαπάνη 10.270 ευρώ συν ΦΠΑ.

 

Για τα έργα αυτά λοιπόν υπήρξε – όπως προβλέπεται - ανάρτηση στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων, χωρίς όμως να αναρτηθούν και στο site της ΔΕΥΑΤ – ως είθισται – προκειμένου να δοθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δημοσιότητα και να καταθέσουν προσφορές περισσότεροι επιχειρηματίες.

 

Το ακόμα πιο περίεργο όμως είναι, πως εντός της ίδιας ημέρας και πιο συγκεκριμένα εντός λίγων ωρών (!) – εκδόθηκαν και οι αποφάσεις για τις αναθέσεις των έργων. Αυτό θα πει ταχύτητα στις υπηρεσίες! 

 

"Απαράδεκτο" χαρακτήρισε το συγκεκριμένο γεγονός -αν ισχύει - όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρίπολης και πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Δημήτρης Παυλής- δεσμευόμενος παράλληλα στο Δημοτικό Συμβούλιο, πως θα ερευνήσει την υπόθεση!

 

Ας τη δούμε όμως αναλυτικά την δήλωση...

 

"Αν ισχύει" δήλωσε ο Δήμαρχος και για ακόμα μια φορά μας έκανε να αναρωτηθούμε:

 

- Αν δεν το ξέρει ο πρόεδρος τότε ποιος;

- Αν δεν ελέγχονται οι διαδικασίες από την κεφαλή της υπηρεσίας τότε από ποιον;

- Σε πόσα ακόμα ζητήματα που προκύπτουν κατά καιρούς τόσο για τη ΔΕΥΑΤ όσο και για το Δήμο θα ακούσουμε δια στόματος του Δημάρχου πως "δεν γνωρίζει το θέμα"; 

 

"Απαράδεκτο" χαρακτήρισε το περιστατικό ο Δημήτρης Παυλής! Επομένως η κοινή λογική λέει, πως από την στιγμή που ο ίδιος ο πρόεδρος χαρακτηρίζει αυτή την διαδικασία- εξπρές ως απαράδεκτη, θα προχωρήσει και στις ανάλογες ενέργειες για τη διευθέτηση του θέματος. 

 

Άραγε θα επικρατήσει η κοινή λογική στην ΔΕΥΑΤ ή θα πρέπει να αρκεστούμε στο "Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα" του προέδρου;

 

Οψόμεθα…

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.