Επικαιροτητα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Αυξήθηκαν σε 22 τα κρούσματα κορωνοϊού

Απεβίωσε ένας συνάνθρωπός μας όπως ενημέρωσε επίσημα ο Π. Νίκας.

Σε 22 συνολικά ανέρχονταν σήμερα Πέμπτη 9 Απριλίου τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Από τα εν λόγω κρούσματα, τα 8 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (τα 4 διασωληνωμένα και τα υπόλοιπα 4 σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ενημέρωση του περιφερειάρχη), τα 11 βρίσκονται σε κατ’ οίκον ιατρική παρακολούθηση, τα 2 αποθεραπεύτηκαν, ενώ ένας συνάνθρωπός μας απεβίωσε, όπως είπε ο περιφερειάρχης.

Ο Π. Νίκας, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων δομών υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -προς τις οποίες η Περιφέρεια, όπως είπε, έχει προβεί στην προμήθεια υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού αξίας πάνω από 500.000 ευρώ- τόνισε ότι "μετά την πανδημία χρειάζεται να δούμε τα θέματα στον τομέα υγείας, καθώς σε αυτόν, ως Περιφέρεια, είμαστε στο μέτριο ή και κάτω από το μέτριο αναφορικά με τις υποδομές".

Δεσμεύθηκε δε ότι στο πλαίσιο αυτό θα διατεθούν 15 με 20 εκατ. ευρώ "για την αναβάθμιση των υποδομών των νοσοκομείων μας", ενώ με την αφορμή αυτή εξέφρασε ευχαριστίες προς τις οικογένειες Καρέλια, Κωνσταντακόπουλου και Κωστόπουλου -αλλά και άλλους- οι οποίες προσέφεραν γενναιόδωρες συνδρομές στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Καταλήγοντας ο Π. Νίκας τόνισε την ανάγκη, αυτή την δύσκολη περίοδο, να σταθούν όλες οι δομές της πολιτείας "δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και ιδιαίτερα δίπλα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας, που πλήττονται ιδιαίτερα από την κατάσταση αυτή".

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Εξ άλλου, στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Πέμπτη 9 Απριλίου η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σημειώνονται τα εξής:

"Ανακοινώνονται δύο νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Για τα αναφερόμενα κρούσματα έχει πραγματοποιηθεί και είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη ΓΓΠΠ.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον στην Περιφέρειά μας σε εικοσιδύο (22) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: τρία (3)*      αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη  αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2)*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)

ΠΕ Κορινθίας: πέντε (5)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)

ΠΕ Μεσσηνίας: δέκα (10)**     αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη  αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)**

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι δεκαπέντε άνδρες (15) και επτά γυναίκες (7).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων δύο (2) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και οκτώ (8) νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση  λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Ενας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.