Επικαιροτητα

Κορωνοϊός: 30η πιο "ασφαλής" χώρα η Ελλάδα παγκοσμίως

Η επίσημη ιστοσελίδα του "Forbes" παρουσιάζει ανάλυση των υφιστάμενων πληροφοριών για την εξάπλωση της ασθένειας covid-19.

H ανάλυση έχει γίνει από την κοινοπραξία εμπορικών και μη κερδοσκοπικών οργανισμών "Deep Knowledge Group" ( σ' ελεύθερη μετάφραση: Ομάδα ενδελεχούς γνώσης), η οποία, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους ανάλυσης δεδομένων, προχώρησε στην συγκεκριμένη αξιολόγηση.

Η ανάλυση βασίστηκε σε 5 (πέντε) μεγέθη: α. Ασφάλεια, β. Αποτελεσματική περίθαλψη, γ. Επίπεδο ρίσκου/κινδύνου, δ. Ασφάλεια Ευρωζώνης και ε. Ασφάλεια Ασίας- Ειρηνικού. Eδώ μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τη μεθοδολογική προσέγγιση.

Όπως αντιλαμβάνεστε, τα δυο τελευταία μεγέθη, αφορούν την "έκθεση" ή τη σύνδεση κάθε χώρας με Ευρωπαϊκές αντίστοιχες ή με χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού.

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 30η θέση στη συγκεκριμένη ανάλυση-αξιολόγηση, με το Ισραήλ να εμφανίζεται ως η πιο ασφαλής χώρα στον κόσμο. Το Ισραήλ που, αξίζει να σημειωθεί, πως διέκοψε κάθε σύνδεση με την Ιταλία όταν εμφανίστηκε εκεί το πρώτο θετικό κρούσμα σε κορωνοϊό.

Καθόλου άσχημα, θα λέγαμε, για τη χώρα μας. Φυσικά, τα στοιχεία που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη ανάλυση αφορούν το διάστημα μέχρι και τις 12 Απριλίου 2020. Είναι βέβαιο πως θ' ακολουθήσουν σωρεία μελετών και αξιολογήσεων και, προφανώς, η έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με το πέρας της πανδημίας.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.